СЪНЯТ МОЖЕ ДА НАПРАВИ КРАСИВИ ЛИЦЕТО, ТЯЛОТО И КОСАТА НИ

Нощта дава възможност на козметичните продукти да поработят над нашето тяло. На сутринта в огледалото ще те посрещнат свеж тен, по-стегнато тяло и блестяща коса.

Лицето – за свежа кожа всяка сутрин трябва да се използват специални кремове и серуми, които стимулират регенерирането на клетките през нощта. Докато спим, в тялото ни кипи трескав труд. Особено през първите 4 часа, когато протича фазата на най-дълбокия сън. Организмът ни произвежда соматотропин – важният хормон на растежа, който отговаря и за възстановяването на кожата. Благодарение на него делението на клетките се ускорява, а мъртвите клетки се излющват по-лесно. Така активните вещества и серумите проникват по-дълбоко във вътрешните слоеве на кожата.

Тялото – науката категорично доказва, че съществува връзка между недоспиването и трупането на излишни килограми. Нощем хормона  соматотропин разделя мастните молекули на капчици, които осигуряват енергия за мускулите. Ако този процес е нарушен, енергията не се използва, а се складира като мастни молекули в мастните депа – създава се опастност от образуване на целулит. Продуктите, обогатени с рутин (витамин Р) или кофеин, помагат, като потискат образуването на мастни клетки и едновременно с това стимулират обмяната на веществата. Витамините и обогатените масла пък се грижат за запазването на еластичността на кожата.

Косата – нощта е чудесно време да положиш интензивна грижа за изтощената си коса – полезните вещества могат да й въздействат с часове. За разлика от дневната грижа козметичните продуктите, които се използват през нощта имат по-богати формули. В резултат на тяхното нощно действие на сутринта косата е подсилена и косъмът е покрит с тънък защитен слой през целия ден.

 


ПОСЛЕДНИ  СТАТИИ:

ИТАЛИЯ ЗАБРАНЯВА СИЛИКОНОВИТЕ ГЪРДИ ЗА МАЛОЛЕТНИ

ИЗСЛЕДВАНЕ: ЖИВОТЪТ БЛИЗО ДО МАГИСТРАЛА ИЛИ ГЛАВЕН ПЪТ ВОДИ ДО СТЕСНЯВАНЕ НА АРТЕРИИТЕ

ДА ИЗВАЕМ ФИГУРАТА СИ С ЛЕК СПОРТ

САМОЛEЧЕНИЕТО ИЛИ КАК ДА СЕ ЛЕКУВАМЕ САМИ У ДОМА

ВЯРАТА МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ НА ПАЦИЕНТИ С АЛЦХАЙМЕР

КАК ЦВЕТОВЕТЕ ВЛИЯЯТ НА ЗДРАВЕТО

НЕЩАСТНИТЕ ХОРА ГЛЕДАТ ТЕЛЕВИЗИЯ, ЩАСТЛИВИТЕ ПРАВЯТ СЕКС

НА КАКЪВ ЕЗИК ПЛАЧАТ БЕБЕТАТА

МОБИЛНИТЕ ТЕЛЕФОНИ НЕ ПРИЧИНЯВАТ РАК СПОРЕД НОВО ИЗСЛЕДВАНЕ

ПОСТТРАВМАЧНИЯТ СТРЕС

ПАРЕНЕТО „ПОД ЛЪЖИЧКАТА”

ЗАЩО СА ВРЕДНИ ДЮНЕРИТЕ?

ЕМОЦИИ, КОИТО СЪСИПВАТ ЗДРАВЕТО НИ

КРЪВОТЕЧЕНИЕТО ОТ НОСА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3002

Posted by on мар. 6 2010. Filed under За тялото. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.