СЪЗДАВАНЕТО НА КОМИСИЯ, КОЯТО ДА КОНТРОЛИРА КОМИСИЯТА, КОЯТО КОНТРОЛИРА НЕЩО ДРУГО Е ГРЪЦКИ ТАБИЕТ ОТПРЕДИ КРИЗАТА

ГЕРБ внася предложение за създаване на постоянна комисия, която да следи работата на ДКЕВР, официално съобщи министърът на икономиката Делян Добрев. Решението идва след огромното обществено напрежение заради рязкото и неаргументирано покачване на цената на електроенергията с цели 13 %.

Държавната комисия за енергийно регулиране в известен смисъл контролира енергийния сектор – одобрява договори, определя разходи, издава сертификати, лицензи, проверява, упражнява контрол… Десетки служители (обща и специализирана администрация, началници, управителен съвет…) се трудят, за да са защитени интересите на потребилите, производителите и прекупвателите.

Очевидно моментът за управляващите е свързан с кризисен ПР.  И в паниката около токовия удар по потребителите те предприеха най-глупавото възможно решение в стил гръцка политика отпреди кризата. Създават Комисия, която да следи Комисията, която следи други Комисии и се назначава от Парламента, но реално зависи от волята на министър-председателя.

На фона на постоянните самоизтъквания на премиера как ние и германците сме най-бюджетно дисциплинирани това решение е точно обратното. Бюрокрацията не решава проблеми, а само създава нови. Имитацията на решения пък не е донесла добро на никого в политиката. А и паниката не е добър съветник – даже на нива от фаталните 13 %.

автор: Калоян МЕТОДИЕВ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4816

Posted by on юли 5 2012. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.