СТРЕСЪТ ПРИ МЪЖЕТЕ

Мъжете не умеят да се справят със стреса, показва изследване, проведено от британския клон на списанието Men’s Health. Вместо да търси подкрепа и помощ от лекар или друг специалист, всеки трети мъж предпочита да се справи сам с положението, като често случва да се търси утеха в чашката. Мъжете по принцип са възпитани и смятат, че трябва да бъдат силни, за да се справят с всичко, което им предложи животът.

Според данните от изследването обаче, поне 35-40% от тях всъщност не са готови за всички предизвикателства на живота. Като основни причини за стреса при мъжете, изданието сочи четири. Първата е работата (48%), след това се нареждат проблемите с личните финанси (44%), чувството за потиснатост (27%) и проблемите във взаимоотношенията (25%).


Учените са убедени, че една от постоянните причини за потиснатото състояние на мъжете е намаляването на нивото на тестостерон в кръвта, което е тенденция при последните 2-3 поколения, а този важен мъжки хормон влияе едва ли не на всички процеси, които се извършват в организма.

С възрастта нарастват и проблемите със здравето. Къде се обажда простата, къде кръвновното, задъхване при физически усилия, затлъстяване… Не са за подценяване и социалните фактори на ежедневието. Едно задръстване на ден например може да невротизира и най-психически уравновесения мъж. 

Много народи борят стреса с различни средства. Японците чупят през обедната почивка, англосаксонците гледат рибки, скандинавците пият до прикадък. 

Разбира се универсалното средство е природата. Чист въздух, реки, гора, красиви гледки, разходки по селски. Това е спасението. Пиенето само подтиска проблема, а не е негов отдушник.  

 


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

ЛОШ ДЪХ ИЛИ ЗАЩО НИ МИРИШЕ УСТАТА

ЗЕХТИНЪТ – ОТСЛАБВАНЕ, ЛЕЧЕНИЕ, ДЪЛЪГ ЖИВОТ

ОЩЕ НЕЩО ЗА НАРКОТИЦИТЕ

ТОП 10 НА ПОЛЕЗНИТЕ ХРАНИ В БЪЛГАРИЯ

ТОП 10 НА НАЙ-ВРЕДНИТЕ ХРАНИ В БЪЛГАРИЯ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1782

Posted by on дек. 8 2008. Filed under За тялото. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.23755 лв
 CHF =  1.68287 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.19023 лв
100  RUB =  2.65888 лв
 USD =  1.68781 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.