СТРЕСЪТ ПРЕДИ И СЛЕД ОТПУСКАТА Е ОПАСЕН

Последните две седмици преди дългоочакваната отпуска са времето на максимално натрупване на стрес. Много хора се чувстват на прага на възможностите си, а оттук произтичат редица здравословни проблеми.
 
Ендокринната система, която е тясно свързана с нашето психологично състояние, първа реагира на стреса. Натрупването на негативни емоции предизвиква активизиране на основните хормони на стреса – адреналин и ацетилхолин.

Ако не дадем възможност на тялото си да почине, последствията могат да бъдат тежки: астмоидни състояния, невротични разстройства, гастрит на стомаха с понижена киселиност и др.

Въпреки че простудите не са типични за топлите месеци, такива състояния се съпровождат с подобни симптоми – отпадналост, изтощеност, при която ни се струва, че всеки момент ще рухнем от някаква настинка. При запуснати състояния на невроза в организма започва активно да действа авитаминозата – рязко спада съдържанието на витамин С, на всички витамини от група В и фолиевата киселина. Всички полезни вещества започват да се усвояват по-лошо.

Хроничното състояние „ на ръба на настинката” сигнализира, че силите ни са на своя предел. Понякога организмът сам си търси „леглото”, за да може да си почине, т.е да се предпази от нервния срив и да се освоби от напрежението.

По време на лятната отпуска е добре да се опитаме да не носим целия „товар с проблеми”, защото това ще се отрази негативно на здравето. Това не е времето за тяхното разрешаване. Наблюдения показват, че при продържителна депресия общият имунитет може да се намали до 70% , а тово „оключва” механизма на редица заболявания.


ПОСЛЕДНИ  СТАТИИ:

ПОГЛЕЗЕТЕ ТЯЛОТО СИ

ЗЕЛЕНЧУКОВИТЕ МАСКИ

БИОХРАНИТЕ НЕ СА НЕПРЕМЕННО ПО-ДОБРИ ОТ ОБИКНОВЕНИТЕ

КАФЕТО
СРЕЩУ РИСКА ОТ ДИАБЕТ

ПРИЕМЪТ НА МУЛТИВИТАМИНИ МОЖЕ ДА ПОВИШИ РИСКА ОТ РАК НА
ГЪРДАТА

ФРУКТОЗАТА Е ТИХ УБИЕЦ

ГЛЕДАНЕТО НА ТЕЛЕВИЗИЯ ПОВИШАВА РИСКA ОТ ПРЕЖДЕВРЕМЕННА
СМЪРТ

СЪНЯТ МОЖЕ ДА НАПРАВИ КРАСИВИ ЛИЦЕТО, ТЯЛОТО И КОСАТА НИ

ИТАЛИЯ ЗАБРАНЯВА СИЛИКОНОВИТЕ ГЪРДИ ЗА МАЛОЛЕТНИ

ИЗСЛЕДВАНЕ: ЖИВОТЪТ БЛИЗО ДО МАГИСТРАЛА ИЛИ ГЛАВЕН ПЪТ
ВОДИ ДО СТЕСНЯВАНЕ НА АРТЕРИИТЕ

ДА ИЗВАЕМ ФИГУРАТА СИ С ЛЕК СПОРТ

САМОЛEЧЕНИЕТО ИЛИ КАК ДА СЕ ЛЕКУВАМЕ САМИ У ДОМА

ВЯРАТА МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ НА ПАЦИЕНТИ С АЛЦХАЙМЕР

КАК ЦВЕТОВЕТЕ ВЛИЯЯТ НА ЗДРАВЕТО

НЕЩАСТНИТЕ ХОРА ГЛЕДАТ ТЕЛЕВИЗИЯ, ЩАСТЛИВИТЕ ПРАВЯТ СЕКС

НА КАКЪВ ЕЗИК ПЛАЧАТ БЕБЕТАТА

МОБИЛНИТЕ ТЕЛЕФОНИ НЕ ПРИЧИНЯВАТ РАК СПОРЕД НОВО
ИЗСЛЕДВАНЕ

ПОСТТРАВМАЧНИЯТ СТРЕС

ПАРЕНЕТО „ПОД ЛЪЖИЧКАТА”

ЗАЩО СА ВРЕДНИ ДЮНЕРИТЕ?

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3284

Posted by on юли 4 2010. Filed under За тялото. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.23755 лв
 CHF =  1.68287 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.19023 лв
100  RUB =  2.65888 лв
 USD =  1.68781 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.