СТРАНА, КОЯТО НЕ КОНТРОЛИРА ГРАНИЦИТЕ СИ, НЕ КОНТРОЛИРА НИЩО

Една от мерките, които управляващите забравиха да въведат след атентата в Бургас е законодателни промени с които да задължат всички терористи да носят светлоотразителни жилетки и да минават през контролно пропусквателните гранични пунктове. За по-голяма сигурност. Това би улеснило охранителите, разследващите и най-вече гранична полиция. Мярката ми се струва резонна във връзка с изявлението на последните, че граничните пунктове на страната са били блокирани 6 минути след атентатите. И на 30-та секунда да ги бяха блокирали е все едно

Външните ни граници, на практика, са виртуални. Охраняват се от слънчевата авиация – хеликоптери, някакви датчици и термокамери. Очевидно ефектът е незадоволителен. Постоянно се откриват нелегални емигранти, които са минали браздата и безпрепятствено са стигнали до София, Видин или която и да е друга точка на страната. И това не са единици. Говорим за стотици групи. Някои от тях са арестувани  единствено, защото не успяват да се придвижат към Западна Европа при напускане. Числата, които са публикувани в медиите могат да се окажат само върха на един айсберг, който се превръща в нова престъпна индустрия и чака влизането ни в Шенгенското пространство, за да набере още повече сила.

Управляващите започнаха да строят защитна ограда по българо-турската граница заради шапа, похарчиха едни 570 хил.лв., и в крайна сметка през април тази година зарязаха проекта. Не може да охраняваш виртуално буферна граница между две системи, два континента, между два свята. Страна, която не контролира границите си, не контролира нищо, казва старият Бюкянън. И е прав.

автор: Калоян МЕТОДИЕВ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=5008

Posted by on юли 24 2012. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20715 лв
 CHF =  1.72032 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.19559 лв
100  RUB =  2.52667 лв
 USD =  1.66638 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.