СТИГА С ТАЗИ ТОЛЕРАНТНОСТ!

Вече седмица продължават протестите, пардон погромите, в цяла Гърция. Гневът на анархистите тръгна от убийството на един 15 годишен младеж, застрелян от полицаи, докато заедно с група приятели нападнал с камъни и коктейли Молотов полицейски патрул. Може би ченгетата трябваше да излязат и на колене да помолят за милост?!
Равносметката оттогава е щети за стотици милиони евро от погроми, десетки ранени и задаваща се дестабилизация из цяла Европа. Идеално време за палачите на Европейския съюз и от Изток и от Запад. Колкото по-слаба е Европа, толкова по-доволни са  нейните „доброжелатели”. Именно затова нямаме право да сме толерантни към подобно поведение. Безсилието и проблемите на държавата не са причина да разрушаването на собствеността, и на гражданите, и на същата тази държава. Няма как нормално управление да толерира подобни действия.

Горе долу същото се очерта в Бургас, където кметът Димитър Николов нареди да се разруши незаконно построената джамия в циганската махала “Меден рудник”. И започнаха вопли, протести, думи и декларации за дискриминация, толерантност, нарушени права…
И двете събития в Атина и Бургас са симптоматични. И много важни за бъдещето на Европейския съюз, към който принадлежим. Начинът по който се разрешават, ще даде някои от отговорите на въпроса в каква Европа искаме да живеем – на криворазбраната толерантност или на наследниците  на европейската  цивилизация с нейните традиционни културни ценности.
 

ПОСЛЕДНИТЕ 5: 

НЕ ТРЯБВА ДА ОБИЖДАМЕ МИНИСТЪРА

ПРЕДИ ДА РЕШАВАМЕ ПРОБЛЕМИТЕ НА ТРЕТИЯ СВЯТ, ДА ОПРАВИМ СВОИТЕ!

ПРИЗИВ ЗА ДЕЙСТВИЕ

ПОНЕ ЕДНО “EXCUSE ME!” ЗА ТРАФИКА В СОФИЯ, Г-Н КМЕТЕ!

ЗАКОН ЗА 6 ЧОВЕКА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1807

Posted by on дек. 13 2008. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.