СТЕГНАТ КОРЕМ В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ

С всяка изминала година размерът на панталоните ви расте. Доста неприятно. Упражненията за корем не изискват чак толкова много усилия и време. Достатачно е да правите всяка сутрин по няколко серии, по възможност комбинирано с лек крос в квартала, но ако нямате време (нещо често срещано) е необходимо да ходите поне 30 мин дневно.

Няколко упражнения за корем:

1.Обикновени коремни преси от лег  

Без класическите коремни преси няма да стане. Те натоварват горната част на корема. Легнете по гръб и изолирайте краката в неподвижно положение, ръцете са зад главата.

Поемете въздух и се изправете бавно. Гръбнакът се извива плавно, а брадичката е леко наведена към гръдния кош.

Издишайте в изправено положение и върнете тялото в изходна позиция. Колкото по-бавно го направите, толкова по-голямо напрежение ще усетите. Ако изпълнявате правилно упражнението, няма да имате неприятни усещания в гърба.

Направете 2-3 серии по 15 повторения. Почивката между тях е не повече от минута. След няколко седмици, за да увеличите натиска, сложете ръцете увеличете повторенията до 20-25.

След още известно време можете да добавите тежест (огледайте внимателно кухнята например), която да е удобна за хващане. Вземете я с две ръце на гърдите и правете бавни повторения.

2.Коремни преси от лег с повдигане на ръце и крака

Така ще натоварите цялостно коремната преса. Отново легнете по гръб, ръцете са отпуснати до тялото. Изправете едновременно ръцете и краката, докато ги доближите максимално високо над торса.

Поемете въздух в легнало положение и издишайте когато повдигате крайниците. Те са опънати, брадичката е насочена напред, а гръбнака се извива плавно. След това отпуснете до изходно положение. Правилното изпълнение ви гарантира комфорт и не застрашава гърба и кръста.

Направете 3 серии по 20 повторения, без да почивате много-много между тях. След известно време можете да вземете тежест в ръцете за повече натиск и да увеличите повторенията.

3.Повдигане на краката от лег

Това упражнение напряга долната част на коремната преса. Легнете по гръб с ръце под главата или опънати настрани. Вдишайте и повдигнете краката до горе, за да се получи прав ъгъл, после ги спуснете бавно надолу и издишайте.  Изпълнете упражнението 20 пъти в 3 серии. За да увеличите натоварването, спускайте бавно и без да докосвате земята. Може да сваляте краката до ъгъл от 30 градуса и после да вдигате отново до горе. 

За да имате оптимален ефект трябва да се лишите от някои ежедневни удоволствия, на които сте свикнали. В една от предишните ни статии можете да научите кои храни трябва да ограничите:   http://www.obshtestvo.net/content/view/896/11/ПОСЛЕДНИТЕ 5:

СТРЕСЪТ ПРИ МЪЖЕТЕ

ЛОШ ДЪХ ИЛИ ЗАЩО НИ МИРИШЕ УСТАТА

ЗЕХТИНЪТ – ОТСЛАБВАНЕ, ЛЕЧЕНИЕ, ДЪЛЪГ ЖИВОТ

ОЩЕ НЕЩО ЗА НАРКОТИЦИТЕ

ТОП 10 НА ПОЛЕЗНИТЕ ХРАНИ В БЪЛГАРИЯ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1831

Posted by on дек. 19 2008. Filed under За тялото. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.