СТАРТИРА ПЪРВИЯТ БЪЛГАРСКИ ОНЛАЙН ПАРЛАМЕНТ

Пролетта дойде, а с нея стартира и единствената по рода си виртуална платформа за комуникация – Онлайн Парламент. Тя е организирана под формата на социална игра в Интернет. Всеки регистриран участник придобива статут на Онлайн Депутат с всички права да участва във Виртуална пленарна зала, където да обсъжда Темите от седмицата и да гласува по тях.

Това обаче не е всичко. В сайта са интегрирани още: Социална мрежа с всички съвремени възможности за комуникация; Свободен форум за свободна дискусия; Страници за анализи, коментари и интервюта  на разположение на всички активни хора с мнение във виртуалното пространство; Блогосфера за интересните блогъри.

Както всеки истински парламент по света и Онлайн Парламент си има мандат и той е три месеца. По време на тях Онлайн Депутатите натрупват рейтинг чрез активността си в дискусиите и гласуването във Виртуалната пленарна зала. В края на всяко тримесечие започва нов мандат, а рейтингите се нулират и играта започва отначало. Победителите по рейтинг от всеки мандат ще получават специални награди за своите постижения.

Онлайн Парламент ще предоставя на реалния български парламент всички интересни мнения на Онлайн Депутатите, когато с това можем да допринесем за по-доброто решаване на важните въпроси на българското общество.

Първият мандат на Онлайн Парламентът стартира в 00.00 часа на 21 срещу 22 март 2011 г.

Авторите на този проект са водени от убеждението, че управлението на обществените процеси трябва да става с активното участие на гражданите, като се зачита тяхното мнение. В модерното общество, пряката демокрация е напълно възможна. Един ден управленските решения ще се вземат и с участието на гражданите, посредством световната виртуална мрежа. Интернет революцията предостави тази възможност за първи път на всички хора.
 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ПЕТЯ ПАВЛОВА: В БЪЛГАРИЯ НЕЩАТА СТАВАТ, НО МНОГО БАВНО И С ГОЛЯМ ЗОР

ЕДНА ПРИЧИНА В ПОВЕЧЕ ДА КАЖЕМ “HAPPY THANK YOU MORE PLEASE”

ОБЕДИНЕНИ В ОМРАЗАТА

ИЗЛОЖБА ПО СЛУЧАЙ 25 ГОДИНИ ОТ СМЪРТТА НА МАРК ШАГАЛ

НОВАТА КНИГА С РАЗГОВОРИ С ПАПА БЕНЕДИКТ ХVІ

ОТКРИВА СЕ „МЕСЕЦ НА НЕМСКАТА КУЛТУРА“ В СТОЛИЧНА БИБЛИОТЕКА

ШЕГИТЕ НА ДЯВОЛА ИЛИ МАЛКАТА ТЕРЦА НА САТАНАТА

СОФИЯ ДИША

МЛАДЕНКА ЛАНДЖЕВА: ИКОНАТА Е СВЯТ ОБРАЗ

ОНЯ ОТ ШЕСТО

АНА ПАПАДОПУЛУ: ЧУВСТВАМ СЕ КАТО В РОМАН НА ДОСТОЕВСКИ

ЛЮБОМИР НЕЙКОВ: ХУМОРЪТ НИ ОТИДЕ НА КИНО – В КИНОСАЛОНИТЕ С ФИЛМА “МИСИЯ ЛОНДОН”

РЕСТАВРАТОРИ ОТКРИХА КОЛЕКЦИЯ ОТ 300 ГОДИШНИ ОБУВКИ В СТЕНА НА ГОТИЧЕСКИ ЗАМЪК

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3759

Posted by on мар. 21 2011. Filed under Култура. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.