СТАНЧО ТОТОВ: ИМАМЕ СЕРИОЗЕН ПОТЕНЦИАЛ ЗА РАЗВИТИЕ

КАКВО Е ДЕМОКРАЦИЯТА ПО ПЪРВАНОВСКИ И ОЩЕ ВЪПРОСИ ПОСТАВЯ СТАНЧО ТОТОВ

 

Станчо Тотов е роден на 7 февруари 1972 год в гр. Плевен. Средното си образование завършва в Техникума по механо – електротехника в гр. Плевен – специалност „Промишлена електроника". През 1997 год. завършва Стопанската академия „Д. А. Ценов" в Свищов. Магистър по финанси, специализирал „Деривативни финансови инструменти". В момента завършва втора магистратура специалност „Политология" във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий". Управител на частна фирма, занимаваща се с търговска дейност, на която е и съсобственик. Женен. Зам.председател на партия "Общество за нова България".


Как ще коментирате исканията на Георги Първанов за промени в закона за политическите партии, които да правят регистрацията на политическа партия още по-трудна, да се премахнат местните партии, за по-висока изборна бариера и за премахване на финансирането на партиите от юридически лица?

В това предложение прозира идеята за бетониране на политическото статукво. Кой според вас може да покрие критериите, които поставя Първанов – само БСП, ДПС, ГЕРБ и може би още една две залязващи десни формации. Заради това, че не могат да се справят с няколко бизнес партии Първанов и неговите съветници искат да ликвидират целия политически спектър. Това ли е демокрацията по Първановски? Или ако трябва да го кажа на прост език заради няколко бълхи искат да изгорят целия юрган. Има много партии, които са съставени от свестни хора с потенциал, и които не могат да пробият именно заради липса на финансиране, мафиотизацията на политическия елит, корупцията и отказа да правят политически цирк, за да попаднат в медиите. Ние отдавна сме предложили да има образователен ценз за гласуване за срок от 5 години. Така ще се прочисти политическата система и политическия елит. Образованият човек не се продава за 20 лева.

В тази връзка, какво прави „Общество за Нова България” в момента?

Градим структури, обучаваме членовете на партията, за да бъдат политически грамотни. В момента обсъждаме как да се явим на предстоящите парламентарни избори. В краткосрочен план предстои един тимбилдинг в планината в началото на месец юли. Идеята ни е в него да вземат участие не само членове на ОНБ, но и наши симпатизанти. Хора, които са били с нас и са ни подкрепили на местите избори и ни подкрепят в дейността ни, без да бъдат наши членове или дори хора, които харесват планината и им допада нашата компания.

Виждането ви за предстоящите парламентарни избори?

Ако избирателите пак отидат за гъби или за риба в изборния ден и откажат да гласуват, заради липса на алтернатива, при наличието на 163 партии, най-вероятно още един мандат ще си скубят косите и ще псуват пред празните чинии.

Досега ролята на младите и смяната на старите лица в политиката беше един от основните акценти в посланията ви. Доста от вас прехвърлиха 30-те…

Запазихме младежкия си дух, но вече имаме опит. Изградихме се като екип, който работи вече няколко години и мина вече през доста изпитания. Политиката е екипна игра. Колкото до партията, профилът ни е такъв, че ръководството и мнозинството от членовете са млади хора. Това ни дава самочувствието, че имаме сериозен потенциал за развитие.

В ръководството на партията вие отговаряте пряко за работата на общинската структура на ОНБ в Плевен. Как се развива тя?

Вече мога да кажа, че се оформи като отбор. Нормално е хора, които никога не са се занимавали с политика и не са се познавали преди това, да се нуждая от време да се сработят. Всички в плевенската организация са много дейни и амбициозни. Имат много идеи, като една част от тях успяват да реализират, друга не. Всичко това е ценен опит, който трупат. Гордея се с последната инициятива на организацията – цялото ръководство и членове на организацията дариха кръв под мотото „Дарявайки кръв спасяваме живот”, а поводът 1-ви юни, деня на детето. По-голямата част от колегите за първи път даряваха кръв, но успяха да се справят (смее се).


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

 

КАЛОЯН МЕТОДИЕВ: ПОЛИТИЧЕСКИТЕ АКУЛИ ЗАПОЧНАХА ДА СЕ САМОИЗЯЖДАТ

СТРАШНО Е, ЗАЩОТО КОШМАРЪТ ПО-СКОРО Е ВЪТРЕ В НАС, В ДУШИТЕ НИ…

ПОЗИЦИЯ НА ОНБ ЗА ЕДНОПОЛОВИ ДВОЙКИ В УЧЕБНИЦИТЕ

ИЗБОРЪТ НА НОВ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БАН – РАВНОПОСТАВЕНОСТ ИЛИ НЕРАВНО ТРЕТИРАНЕ НА УЧЕНИТЕ

ПАРТИЯ ОНБ ЗА ВНОСА НА ЧУЖДИ РАБОТНИЦИ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1176

Posted by on юни 13 2008. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.