СТАНЧО ТОТОВ: ЗА РОДИТЕЛИТЕ НАЙ-ПРОБЛЕМЕН Е СБЛЪСЪКЪТ СЪС ЗДРАВНАТА СИСТЕМА

Станчо Тотов е финансист по образование. Управител на частна търговска фирма. Занимава се и с отглеждане на охлюви. Заместник председател на Политическа партия „Общество за Нова България". Водач на листата за общински съветници на ОНБ в Плевен с номер 41. Баща на двама сина – тримесечните близнаци Тодор и Радослав. Родител на седмицата в портала за семейството – www.marti-online.com
 

ЛИЧНО

Как реши да се занимаваш с политика?

Има една сентенция: „Дори ти да не искаш да се занимаваш с политика, рано или късно политиката ще се занимае с теб". Така се случи през 2000 г. Нямах намерение да се занимавам активно, просто любопитство в началото, но намерих приятели, намерих кауза. От там на сетне е същото като със спорта – всеки успех ти дава амбицията за следващ, а поражението те прави по-силен. Всъщност, първите избори в подготовката на които участвах, бях от страната на губещите, но пък точно загубата е най-добрият тиймбилдинг, най-добрия тест за един екип, за съпричастност към кауза. Дълго е за разказване, а и явно и аз съм развил „болестта" на политиците – много да приказвам

СЕМЕЙСТВОТО


Какво обичате да правите заедно?

Да обикаляме из страната. Има толкова хубави места, които трябва да бъдат видяни. Всъщност, на този отговор въпросът му май трябва да е „Какво обичахте да правите, преди да се родят децата?" След раждането на двамата ни сина, много обичаме да ги храним заедно – да си показваме един на друг муцунките, които правят, начина, по който изразяват задоволството от храненето. За съжаление синовете ни са по-скоро биберонници, от колкото бозайници , затова и има много такива моменти.

ДЕЦАТА


Има ли нещо, на което са те научили твоите деца?

Да, разбира се! Първото е, че когато имаш нужда от нещо, просто го кажи на околните по възможно най-шумния начин… и ще го получиш възможно най-бързо. Когато Ради е гладен, ни го казва с най-силния рев, който може да си представите, на който и лъв би завидял, и докато не си получи биберона с млякото, не се уморява да ни го повтаря. От Тодор пък научих, че колкото и да ядосаш един човек, една чаровна усмивка в подходящия момент може да промени всичко.

РАБОТАТА


Разкажи ни повече за вашата ферма за охлюви.

Идеята е на колегата Огнян Кировски. Обмисляна е много отдавна, но през 2002 г. направихме проучване, той завърши курс във Франция, където усвои занаята и от там на сетне е работа, поет риск и инвестиции в развитието. В началото ни поблазни очакването, че се захващаме с бизнес, при който ще работим 6 месеца и после 6 месеца ще почиваме. Това, както и много други очаквания се оказаха неверни. Всъщност, това е бизнес, като всеки друг: подвластен на законите на пазара, зависим от усърдието и упоритостта на собствениците и способностите им да го организират добре и разбира се от добрите партньори. В търсене на сензация, медиите създадоха представа за охлювъдството като за новия Клондайк, препечатвайки един от друг всевъзможни глупости. След поредната дивотия, оформена като интервю с мен се зарекох, че повече няма да разговарям с журналисти на тази тема.

БЪЛГАРИЯ


Кои са най-сериозните проблеми на родителите в България според теб?

Със съпругата сме родители от скоро и засега ми е трудно да направя такова обобщение. Тепърва ще се сблъскваме с проблеми, породени от неадекватното управление на институциите. Каквито и да са те обаче, здрави ли са децата, всичко е решимо. Все пак от разговор и с други родители знам, че най-проблемен е сблъсъкът със здравната система. Недомислиците на всякакви нива създават сериозни проблеми.

СВЕТЪТ


Мислил ли си за живот и кариера в чужбина?

Да, за живот в чужбина да, но за кариера точно… След като завърших средното си образование и не ме приеха да следвам, в месеците преди казармата, с един приятел правехме планове как ще живеем в Германия, ще мием чинии, ще свирим по улиците и ще бъдем свободни. Това май беше изкривена форма на забавление, наивна детска приумица. Разбира се и двамата не го мислехме сериозно. И двамата останахме тук. С времето, завършвайки магистратура по финанси в Академията в Свищов и плановете ми се промениха. Имах самочувствието на знаещ и можещ човек и амбицията, да го докажа тук, в България. И да, разбира се, че не съжалявам – нито за мечтаната свобода, нито за чиниите.

ХОБИТО


Спомена свирене. На какъв инструмент свириш?

Свирех на тамбура и на контрабас. Имах най-прекрасното детство, прекарано във Фолклорен ансамбъл „Среброструй" в Плевен. Така успях да опозная света във време, когато това беше трудно – 80-те години на миналия век – времето на развития социализъм. В 9-ти клас видях Айфеловата кула, в 10-ти гръцкото крайбрежие, където ядох за първи път… спагети.

ИГРАТА


Любима игра?

За ужас на жена ми, това са компютърните игри. Не спортувам повече от 10 години, но когато го правех, обичах да играя тенис. Обичам и преходите в планината.

ПОЧИВКАТА


Как релаксираш?

Преди да се родят децата, релаксирах с разходки с жена ми, с книжка в ръка или пред компютъра. Преди години харесвах да се разхождам сам из някое усамотено място. Сега мечтаният начин за релаксация е 8 часов сън, не прекъсван от рев по бейбифона, последван от чаша топло кафе и сутрешен вестник.

ПОЖЕЛАНИЕТО


Какво е твоето пожелание към българските родители?
Да бъдат търпеливи.


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

МАРИ ЛЬО ПЕН: АМЕРИКАНСКИЯТ МОДЕЛ Е НЕПРИЛОЖИМ ВЪВ ФРАНЦИЯ

МИХАИЛ ГРУЕВ: В СЪРЦЕВИНАТА НА СОЦНОСТАЛГИЯТА ОСТАВА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЖИВКОВ

ЗА ИНСТРУКЦИИТЕ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА „АЛ КАЙДА”Дмитрий А. НЕЧИТАЙЛО
  

ОТВОРЕНО ПИСМО ПО ПОВОД АКТИВИЗИРАНЕТО НА ЗАЩИТНИЦИТЕ НА ТОДОР ЖИВКОВ

ПРОФ. ГАРАБЕД МИНАСЯН: ГЪРЦИЯ ЗЛОУПОТРЕБИ С ДОВЕРИЕТО НА ЕС

ПОСЛЕДНИТЕ ДИНОЗАВРИ – Калоян МЕТОДИЕВ

ДВЕ ГОДИНИ УПРАВЛЕНИЕ НА ПП ГЕРБ – доц. Любима Йорданова

СЕРГЕЙ АЛЕКСАНДРОВ: ПРИВЛЕЧЕН СЪМ ОТ КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ НА БЪЛГАРИЯ

ИЦО ПЕТРОФФ: ВЪЗРАСТНИТЕ ИЗНЕМОГВАТ, МЛАДИТЕ НЯМАТ РАБОТА

ПУТИН В РОЛЯТА НА ЦАР МИДАС

ШИЯМ САРАН: МАТЕРИАЛИТЕ ОТ УИКИЛИЙКС СА НЕПЪЛНИ, СЕЛЕКТИРАНИ, А ЧЕСТО И ПОДВЕЖДАЩИ

ПОЛ КРЕЙГ РОБЪРТС: КАКВО ПРАВИ НАТО В ЕДНА ВОЙНА В АФРИКА?

ПРОГРАМА НА ПАРТИЯТА НА СПРАВЕДЛИВОСТТА И РАЗВИТИЕТО: ВЪНШНА ПОЛИТИКА НА ТУРЦИЯ ДО 2023

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4111

Posted by on окт. 16 2011. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.