СПРЕТЕ СТАНИШЕВ – ДОКАЗАТЕЛСТВАТА СВЪРЗВАЩИ ПУШЕНЕТО НА ЦИГАРИ И РАКА СА ПОРАЗИТЕЛНО СИЛНИ

stop smoking

Напъните на БСП за връщането на тютюнопушенето на открити места е чиста проба политически лобизъм. Но той не е полезен за цялото общество или за цял един сектор, а за много малка група приближени на червената партия.

Общество.нет категорично застава срещу намеренията на управляващите за прокарване на тази ретроградна и вредна политика.  Тъкмо нещата се успокоиха, хората свикнаха с новите правила, дойде време за още ограничения, а Станишев и компания се захванаха с връщане на историята назад.

Цигарите са един от най-големите замърсители в градската среда. Тровят малки и големи, пасивните пушачи са изложени на още по-голям риск от активните.

Тук не става въпрос за личен избор, защото докато пушиш ти тровиш другите!

Припомняме важно интервю, което публикувахме миналата година с един от водещите онколози в света днес:

Siddhaetha Mukherjee

Сидхарта Мукхерджи е лекар в Медицинския център на Колумбийския университет в Ню Йорк. Специалист по онкология. Носител на наградата Пулицър за книгата си:“Императорът на всички болести: биография на рака.”

 

Могат ли да играят ли химикалите роля на спусък за отключване на рака?

Знаем за няколко канцерогенни виновника. Най-голямата група, която е локализирана, е пушенето на цигари – доказано във времето от стотици, много сериозни, медицински изследвания. Доказателствата свързващи стреса с рака са много слаби, но тези показващи връзката между пушенето на цигари и рака са поразително силни. Не само за рак на белите дробове, но също и за рак на устата, гърлото, врата, пикочния мехур и дори на панкреаса, които вие обикновено не асоциирате с пушенето. В частност азбеста е друг канцероген. Някои аспекти на храненето, като например високата консумация на червени меса, се свързват с рака на дебелото черво. Има около 20 относоително чести виновника и множество по редки, които не се срещат толкова често

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ: ДОКАЗАТЕЛСТВАТА СВЪРЗВАЩИ СТРЕСА С РАКА СА МНОГО СЛАБИ, НО ТЕЗИ ПОКАЗВАЩИ ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ПУШЕНЕТО НА ЦИГАРИ И РАКА СА ПОРАЗИТЕЛНО СИЛНИ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=7109

Posted by on окт. 17 2013. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.