СПОРЕД СЪДИЯ ГЛОБИТЕ ЗА ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ СЕ ПОЛЗВАЛИ САМО, ЗА ДА ПЪЛНЯТ БЮДЖЕТА

Съдия от Северен Рейн-Вестфалия спря да налага наказания на хора, които са хванати да карат с превишена скорост. Според него органиченията на скоростта често са несправедливи и поставени така, че да пълнят празните бюджети на общините.

Съдия Хемлут Крьонер, който раздава правосъдие в град Херфорд, освободил от отговорност 42-ма шофьори, които минали през залата само за последната седмица. Крьонер заявил, че това е само началото на вълна от оправдателни присъди, докато германските депутати не погледнат по различен начин на това как, защо и къде се използват радари и камери.

„Дали скоростомерите увеличават сигурността на пътя или подобряват движението?”, попитал риторично 62 годишният съдия пред немското списание Щерн.  „Въпросът е дали основното им предназначение е да осигуряват работни места и да набират пари?”

Според него глобите от камери и радари възлизат на няколкостотин милиона евро годишно.  Крьонер също така критикувал законовите основания за снимане на нарушителите, които се базират основно на анти-терористичното законодателство, като неоправдани.
 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3474

Posted by on ное. 11 2010. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.