СНЕЖНА СКУЛПТУРА СЪТВОРИХА ЧЕТИРИМА БЪЛГАРИ В АМЕРИКА

Четирима българи се включиха в края на януари в Симпозиум по скулптура в сняг в планинското градче Брекенридж, Kолорадо, САЩ. Това съобщи за общество.нет една от участничките – Деница Монева. 
Деница и колегите й Евгени Танов, Димитър Нотев и Таня Стоянова се занимават с изкуство. Завършили са дърворезба при проф. Антон Дончев в Националната художествена академия.
На симпозиума по скулптура в Kолорадо те се представили със снежната скулптура “На гребена на вълната”. Тя е изработена от снежен куб 3/3/3 метра. “Покрай нашите художествени умения и позитивно настроение, успяваме да придадем висока стойност на всяко наше произведение”, щастлива е Деница Монева.

Скулптурата „На гребена на вълната” представя човек който сърфира. “Сърфът е символ на свободата и символ на живота – да хванеш момента и да почувстваш свободата. Тази творба е презентация на нашата философия за живота в настоящия момент. Ние символизираме нашата философия за живота, така както сърфистът грабва вълната, ние грабваме момента, живеем в настоящето и създаваме нашия живот. Няма минало, няма бъдеще, има само настояще, всичко се случва в момента”, категорични са авторите, които абстрактно обясняват произведението си.
Деница допълва, че за тях животът е океан, пълен с възможности. “Човекът създава всичко, човекът може да има всички тези разнообразни и безлимитни възможности, каквото и да поиска, всички тези възможности му принадлежат”, казва още младата авторка.
Както вече писахме, през лятото четиримата българи откриха първата дърворезбарска изложба в Ню Джърси, Америка.

 

 


 ПОСЛЕДНИТЕ 5:

 

МАКЕДОНИЯ НА КРЪСТОПЪТ

ВИЛНЮС И ЛИНЦ – ЕВРОПЕЙСКИ СТОЛИЦИ НА КУЛТУРАТА ПРЕЗ 2009 Г.

ВАСИЛ ДИМИТРОВ: ВЕЧЕ Е СЪЗДАДЕНА ЕДНА НОВА ПУБЛИКА

СИЛВАНА ПРЪВЧЕВА: КРИЗИТЕ СИ ОТИВАТ, А ВКУС, ВЪЗПИТАНИЕ, ЕЛЕГАНТНОСТ СЕ СЪЗДАВАТ МНОГО ТРУДНО

НОВИ КНИГИ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2007

Posted by on февр. 9 2009. Filed under Култура. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.