СМЯНА НА СМЯНАТА СЛЕД ПРОМЯНАТА ЗАРАДИ….

  Във всяко нещо трябва да има ред. В семейството, в държавните служби, на пътя, в общините и т.н. Без ред не става. Редът се установява със закон. Когато се създаде един ред той трябва са се спазва. Всички сме съгласни, че всяка промяна в даден ред изисква време от всички нас, за да свикнем с нея. Най-малко изисква усилия и пари.

Така стана с номерата на колите. Колко пъти ги сменяха, а се говори, че пак ще ги сменят. У обществото остана само привкуса за делавера.

Търговския регистър трябваше да разтовари съда и да улесни гражданите. И този нов ред все още не изпълнява функциите си както трябва. Дано някой не реши след година, че има по-добра идея.

Ами международните паспорти. И там се задават нови с данни за кръвна група и религиозна принадлежност. Догодина може да искат и дани формата на черепа и досие на родителите. (вече го има като прецедент). И пак нови поръчки, нови фирми…

Да не говорим за законите. Тъкмо бизнеса и гражданите свикнат да се оправят в една бюрократичната джунгла и …… въртележката пак се завърта. Данъчни разпоредби, регулативни режими, запетайки, точки….. нови и нови и нови.

Тези дни ни сервираха и нова система за плащане на пътната такса. След като преди 2 години с фанфари и уговорки въведоха винетките (помните ли?) сега със същият хъс строителният министър Гагаузов обяви, че те ще отпаднат и ще бъдат заменени с магистрална такса. (с която меко казано ще ни отрежат главите). След още две години сигурно ще има нова система.

Която и област да хванете ще видите, че попадате в абсурдния момент в който единственото константно нещо е промяната.Живота и без друго стана прекалено бърз и динамичен и не се знае дали съвеременния човек може да издържи на това темпо. Промените трябва да се правят само в посока опростяване и намаляване.Нужно ли е зарадни нечия делавера да побъркваме цялото общество. Аз не мисля.


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

Заслужават ли такива, като Сарафов от Пирогов да живеят ?

КОРУПЦИЯ

РАЗЛИЧНО
 

Превръща ли се МВР в политическа полиция от тотален тип

Агенцията по вписванията – БИЧ или ПЕРО

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=578

Posted by on февр. 28 2008. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20477 лв
 CHF =  1.71926 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18712 лв
100  RUB =  2.52821 лв
 USD =  1.66072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.