СМЕХЪТ И СЪЛЗИТЕ ЛЕКУВАТ ДУШАТА И ТОПЯТ КИЛОГРАМИ

Оказва се, че сълзите са невероятен борец срещу стреса. Нормализирането на „негативните хормони“ в организма от своя страна водят до уравновесяване в храненето

– т. e. не изпадате в депресии и не посягате към тонове храни, с които да залъжете душевната болка. Това не означава, че трябва да плачете постоянно и по всякакви поводи. Но когато усетите, че ви се плаче – плачете. Това не е срамно. Мъжете също могат да плачат. Все пак гледайте да не се случва навън или в офиса, по-добре е да сте сами. Как ще ви се отрази плачът ли? Той смъква нивата на кортизола – това е хормонът на стреса, чиито увеличени стойности водят до цялостно отслабване на имунната система, остеопороза, намаляване на мускулната тъкан. Като си поплачете можете да регулирате нивата на адреналина – хормонът, който ни прави възбудени и агресивни, когато е в ненормално високи граници.

Освен това сълзите имат страхотен ефект върху очите – избистрят погледа и възстановяват влажността на окото. Те вървят ръка за ръка със смеха. В смисъл, че тези две съвсем различни емоции са истински благодат за организма.

Смехът е много полезен, но не само за психиката, а и за тялото и по-конкретно – за вашата фигура. Десет или петнадесет минути смях на ден ще стопят 40-50 калории.

Според психолози, една минута смях е равна на 45 минути специализирана терапия. Да не забравяме, че част от тях я използват доста често в своята практика.

Ако избухвате от време на време в сълзи, може и от радост, и се смеете по-често – ще сте по-здрави, с по-хубава фигура и по-уравновесени емоционално и психически.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=792

Posted by on окт. 11 2007. Filed under За тялото. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.