СЛУЧАЯТ МУРГИНА И КРАХЪТ НА ФИНАНСОВАТА СИСТЕМА

КОМПЮТЪРНАТА СИСТЕМА НА НАП Е КУПЕНА ОТ БОТСВАНА, АФРИКА
Може би по-точно е да се каже фискалната. А тя е част националната ни сигурност и ето ви сериозната загриженост на ДАНС в случая. Мургина е капката, която преля блатото на невежеството, съчетано с личната изгода чрез финансови престъпления. Министерството на финансите, освен, че е финанансов орган, държи и основните лостове на държавните приходи, митниците и НАП. Ако държавата е бедна и държи в ръцете си цялата власт, тя се храни от контрабандата, защото данъчните постъпления не достигат за нуждите й.
При партията-държава на Тодор Живков се разчиташе на опитния финансов играч Белчо Белчев. С негова благословия се вдигна бариерата на митниците за държавната контрабанда, за внос и износ на стоки, даже на оръжие и наркотици. Стигна се до български инвестиции в Западна Европа и по света, чак в Сингапур, създадоха се смесени български търговски дружества и промишлени предприятия. България разполагаше с национален капитал и златни резерви. Дойде, обаче, горбачовата „перестройка”, смяната на собствеността, реституцията – само за отделни личности, главно политици, т.нар. приватизация – по-скоро ограбване, и като връх на лукановата политика в икономиката и финансите, кредитните милионери и назначените бизнесмени. Днес някои от тях са олигарси. Но повечето се разориха, защото не отбираха от основната роля на парите – да се умножават. Аз винаги съм свалял шапка пред успешния частен капитал!
След Белчо Белчев в МФ се заредиха верига от „финансисти за себе си”: Иван Костов доказа, че неразбира и от политикономия ; Муравей Радев – нормировчик ; Стоян Александров не се научи да си служи дори с приборите за хранене на международни срещи; Милен Велчев си присвои част от външния дълг на България. И Пламен Орешарски, чиято основна грижа май е външният му вид. 

Коя е Мария Мургина? Фамилията й е на бившия й свекър генерал, началник някога на Окръжно управление на МВР – Враца, достоен човек! А тя самата е посредствен данъчен чиновник. В МФ има плеяда по-добри и по-достойни от нея, специализирали финанси в Англия и САЩ. Но тя е Мургина! Довери и се министърът и какво стори. Компютърната система на НАП е купена от Африка. Ако не се лъжа от Ботсвана. Година и половина подменяха софтуера. Чиновничките в общинските звена на НАП по няколко пъти въвеждат една и съща информация, защото системата не я приема. И най-важното – няма връзка с банката, в коята се превеждат осигуровките. А тя е банката на Цветелина Бориславова? Всеки превод трябва да се декларира в Териториалните дирекции на НАП – документацията се води по тези хвърчащи на листове декларации, а не по реалните преводи. Никой в НАП не иска от чакащите на опашки платежните нареждания, а разчита на честна дума! Хиляди чиновници работят, като шерпи, вместо информацията директно да постъпва от СИБАНК в НАП. Кипи безмислен труд  и се създават условия за осигурителни измами. В 21 век по-голямата част от документите са на хартиен носител! Влезте в което и да е териториално подразделение на НАП – ще видите камари архивни папки в кашони! В настоящия момент ако си управител на ЕООД и се осигуряваш върху 400 лева – дължиш на държавата, като работодател и като работник – 157.80 лева осигуровки. И авансов данък. Тоест държавата ти прибира половината!
Госпожа Мургина призна 2% неизпълнение на приходите за 2008 година. А никой не обясни, че през миналата година за пръв път данъкът върху доходите в по-голямата си част се внасяше авансово. Тоест това, което при старата система трябваше да се плати през април 2009 беше взето авансово още през 2008 година. И дори при това положение приходната част не е изпълнена! Какво ще стане в такъв случай през 2009?
Държавният бюджет отпуска на НАП 30 милиона леве за довършване на сграда й на Цариградско шосе. Билдингът продължава да се руши, нищо не е пипнато по него, но 26 милиона лева вече са дадени на консултантски фирми за проучвания.
Вече е под печат следващата ми книга, „Жената на данъчния”, която ще излезе до края на февруари или в началото на март. Но ДАНС ме изпревари, колкото и да оправдава министър Орешарски г-жа Мургина. В този политически роман разкривам живота на едно семейство, което от корупция и злоупотреби с ДДС си е построило частни квартали в София и околностите й. Нямам право да се бъркам на следствието. По-късно то, сигурно, ще оповести истинските имена на забогателите от крадене под покровителството на Мургина. Защото с пари това семейство се е откупвало още от времето на министър Муравей Радев, та и до днес.
 
Петър
Христозов е роден на 17 февруари 1935 г. в Борисовград. Той е един от
малкото българи, възпитаници на Ордена на йезуитите – Конгрегация за
разпространение на вярата. Доктор е по биофизика на Лионската
политехника. Генерал-полковник от руското разузнаване. Затворник на
бившата ДС в България. Истинското му име е Христо Вълчев.
В последните си книги 
Петър Христозов направи разтърсващи  разкрития за срастването на
подземния свят с голяма част от политическия и административния елит на
България.

ПОСЛЕДНИТЕ 5 СТАТИИ:


ВЛАДИМИР ШОПОВ: ЗА ВСЕКИ ГОЛЯМ ПРОВАЛ СЕ „ОТВАРЯ” ЕВРОПЕЙСКА „ПИСТА”

НИКОЛАЙ СЛАТИНСКИ: ДНЕС ВСЕ ОЩЕ СЕ ДЕЙСТВА ПО СТАЛИНСКИ

СТЕЛА БАНКОВА: ЛЕКАРСТВАТА У НАС СА НАЙ-СКЪПИ В ЦЯЛА ЕВРОПА

ГРЪЦКАТА ОРИЕНТАЛЩИНА

МИТОВЕ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ПАРТИИ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2043

Posted by on февр. 17 2009. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20477 лв
 CHF =  1.71926 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18712 лв
100  RUB =  2.52821 лв
 USD =  1.66072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.