СЛЕД ФРАНЦИЯ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ЛИКВИДИРА ДУМИТЕ „МЪЖ” И „ЖЕНА”

АНГЛИКАНСКАТА И КАТОЛИЧЕСКА ЦЪРКВИ НА ОСТРОВА СА ПОСЛЕДНИТЕ, КОИТО ОРГАНИЗИРАНО ОТБРАНЯВАТ КОНСЕРВАТИВНИТЕ ЦЕННОСТИ
 

Нова вълна от политическа коректност залива Европа. След като във Франция от премахнаха от официалните докуменити използването за думата „мадмоазел”, а също така формулировките моминска фамилия и брачна фамилия, защото са некоректни, във Великобритания либералните и гей организации са на път да отидат още по-далеч.  Те искат в официалните документи думите мъж и жена да бъдат буквално премахнати и да се заменят с неутрални безполови формулировки като съпрузи, партньори. Това е стъпка към признаване на хомосексуалните бракове. Според представител на гей асоциация думите съпруг и съпруга създавали конфузи и били неприемливи. Думите баща и майка също стават неприемливи и се заменят с половинка (spouse).
От Вътрешното министерство обявиха, че започват революционните промени през емигрантския контрол: „Граничните служби ще променят документите за влизане в страната и ще заменят съпруг и съпруга с партньори”. Само там промяната ще струва 4.5 милиона лири, от които два милиона да се променят електронните системи на Вътрешното министерство. На частните предприятия ще бъде дадено време, за да премахнат от официалните си документи „некоректните” думи.
Промяната доведе и до друг дебат за семействата от 3-ма души. Според лорд Торп, от Върховния съд, независимо от желанието на двойка лезбийки да създаде свое единно семейство, бащата може да търси близост с детето си и да участва в живота му. Според нашумелият съдебен случай в кралството, бащата не иска да се само донор на семенна течност, а да участва в отглеждането на детето, въпреки че то расте в семейство от две любовници.
 
Лин Федърстон (министър на равенството)
 
Министърът на равенството от партията на либерал-демократите Лин Федърстон се обяви за премахването на думите, които са провокативни. Тя обвини религиозните лидери, че разпалват хомофобия. Според нея независимо от борбата на църквите, каквото и да става, до следващите парламентарни избори ще реализира тази си политика.  Думите и накраха мнозина да потръпнат: „давам железен обет”. Заровете са хвърлени, въпросът не е дали ще въведен хомосексуалните бракове, а как ще стане това, добави войстващата феминистка.

ПОСЛЕДНИЯТ ВАЛ

 

Англиканската и Католическа църкви на Острова до последно отбраняват консервативните ценности. Архиепископът на Уестминстър и глава на католиците в Англия и Уелс заяви, че хомосексуалистите, които искат да се оженят могат да си останат „доживотни приятели”, но истинската природа на брака е между мъж и жена.
 
Кардинал О’Браян

В свирепа атака срещу плановете за легализиране на гей-браковете кардинал Кейт О’Браян ги описа като „анормални” и ги сравни с робството и аборта.

Гей браковете ще дадат някакви нови права за хомосексуалните, но ще доведат до правен безпорядък за останалата част от обществото, защото дефиницията за брак ще се промени за абсолютно всички” обявиха от Англиканската църква. 
 
Архиепископът на Кентърбъри
 
по материали на в. Телеграф (Великобритания)
 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

БРИДЖИТ БАРДО: ОБИЧА КУЧЕТА И МРАЗИ МЮСЮЛМАНИ

ПОДТИКВАНЕ, ПОДТИКВАНЕ – ЕТО ГИ И ГЕРМАНЦИТЕ – проф. Питър САУНДЪРС

НИКОГА НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙТЕ НА ЧИСЛАТА ДАВАНИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТОДжон СТОСЕЛ
 

РУСИЯ ЗАЕМА ПОЗИЦИЯ ЗА БОРБА С АМЕРИКА В СИРИЯКон Коулин
  

КОЙ НИ Е УПЪЛНОМОЩИЛ ДА ОПРАВЯМЕ СВЕТА? – Патрик БЮКЯНЪН
  

ИСЛЯМИСТИТЕ СЕ УСТРЕМИХА КЪМ ВЛАСТТА В ХОЛАНДИЯ – Вадим ТРУХАЧЕВ
 

ПО-ВНИМАТЕЛНО С ЕКСПЕРТИЗИТЕ – Марко Марков

ЗАЩО БРИТАНИЯ ТРЯБВА ДА УХАЖВА МЛАДИТЕ ТУРЦИ – Хари РЕЙД
  

УПРАВЛЯЕМИЯТ ХАОС – Пьотр ИСКЕНДЕРОВ
  

РОЖДЕСТВЕНСКО ПОСЛАНИЕ „УРБИ ЕТ ОРБИ” ЗА 2011 Г. НА ПАПА БЕНЕДИКТ ХVІ

ХЕЛМУТ КОЛ: АКО ИСКА ДА ПОСТИГНЕ УСПЕХ ЧОВЕК ИМА НУЖДА OT ХАРАКТЕР И ГОЛЕМИ РЕШЕНИЯ

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4362

Posted by on мар. 18 2012. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.