СЛЕД СНЕГОТОПЕНЕТО СЛЕДВА РЕЖИМ НА ВОДАТА В ПОВЕЧЕТО НАСЕЛЕНИ МЕСТА

МИНИСТЪРЪТ НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО ДАДЕ ГОРИТЕ НА 6 ФИРМИ, КОИТО ПОЗНАЙТЕ ОТКЪДЕ ЩЕ СЕКАТ ДЪРВЕСИНА – КЪДЕТО Е НАЙ-БЛИЗКО ДО ГОРСКИТЕ ПЪТИЩА – УСПОРЕДНО НА ЗАЛИВНИТЕ ТЕРАСИ НА РЕКИТЕ

Анархията и пълната некомпетентност, които са залегнали в настоящето правителство и в частност в МОСВ относно водните ресурси на страната, ни тласкат към нови водни кризи. Знаем по принцип,  че водите на България трябва да се контролират от държавата, а те от своя страна са на всички нас. За съжаление прекалено много министерства и агенции се разпореждат с водите в България. Това размиване на отговорности е в основата на липсата на правилното администриране на водите. Неправилно беше решението на Министерски съвет да прехвърли язовирите към НЕК, вместо да направи правилната стъпка – всички те да станат част от МОСВ. След цялото снеготопене, което ще настъпи през април месец и ще доведе до навлизане на всичките замърсители във водните тела, ще достигнем до нов проблем – всеобхватно замърсяване на всичките ни питейни води. Не е нужно да се споменава, че превенцията ще ни излезе по-евтино, вместо да взимаме последстващи мерки. В момента все още няма комуникационно осигуряване на мониторинга на водите. Има липса на воля за внедряване на съвременни информационни технологии и комуникации.

И разбира се не мога да не спомена глупостта, която направи сегашния министър на земеделието – даде горите на 6 фирми, които познайте откъде ще секат дървесина – където е най-близко до горските пътища – успоредно на заливните тераси на реките. Там е по-евтино. Да предположим какво ни очакава през лятото след като няма какво да задържа подпочвените води….суша и режим на водата. Това е толкова добро решение, колкото и настоящето виждане на правителството за решаването на вече кризистния проблем с водите.
 
И за да не се оправдават отделни личности, че хората нарушават целостта на дигите, за да си полеят земите – ето и едно решение, което е измислено от политици, в чиито държави водата е наистина ценен ресурс, а не средство точене на средства от бюджета – изграждане на резервоари за рециклираните и третирани води за напояване на земеделските земи.

На това място е редно и да припомня, че ние от ПП „Общество за Нова България” от години говорим, че мудните реформи във водния сектор ще имат фатален край, защото съсвсем скоро водата ще стане по-скъпа от петрола.


Любомир Вълков е зам.председател на ОНБ. Специализира водни ресурси на България.


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ПОЛИТИКАТА НА ФЕЙСБУК НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ ЧАСТЕН ВЪПРОС – Алън ТЕЙЛЪР

ЗА МИШКИТЕ И ПТИЦИТЕ В ХРАМА – Нели ИВАНОВА
 

ДОБРОТО НАПЛЯСКВАНЕ НЕ ПРАВИ ЧУДЕСА, НО Е ПО-МАЛКО ВРЕДНО ОТ ХАПЧЕТАТА И ПО-ЕВТИНО ОТ ЗАТВОРАКристина ОДОН
  

ТАЙНОТО ПИСМО НА ОБАМА ДО ТЕХЕРАН: СПРЯ ЛИ ВОЙНАТА СРЕЩУ ИРАН? – Махди Дарий Наземроая
 

КАКВА Е РОЛЯТА НА ЖЕНИТЕ СЛЕД АРАБСКАТА ПРОЛЕТ? -Аманда РИГС

ЕВЕНТУАЛНОТО НАПАДЕНИЕ СРЕЩУ ИРАН

МИТОВЕ ЗА РУСИЯ – сър Родрик БРЕЙТУЕЙТ
  

ПИРОМАНИ ИЛИ ТЕРОРИСТИ-ПОДПАЛВАЧИ БРОДЯТ НОЩЕМ В СОФИЯ? – Петър ХРИСТОЗОВ

АКРОБАТИКА С ДАТИ ИЛИ КАК СИНЯТА КОАЛИЦИЯ САМА ИЗКОПА ГРОБА В КОЙТО Я БУТНА ГЕРБ

ДЮНЕРЪТ НЕ Е САМО ХРАНА, НО И ВИД КУЛТУРЕН СИМВОЛ  

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4331

Posted by on февр. 29 2012. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.