СЛЕД ГОРИВНИЯ – И ЗДРАВЕН ПРОТЕСТ?!

За пореден път ваксината „Пентаксим” изчезна безследно от аптеките в страната. Този път липсата е от началото на годината, а вече четвърти месец майки и татковци отлагат по принуда поставянето й на своите бебета. Уточняваме, че препаратът пази от  полиомиелит, дифтерия, тетанус, коклюш, хемофилус инфлуенца и се доставя централно от Министерството на здравеопазването.
Родители са в паника и търсят връзки, за да се сдобият с ваксината, която е задължително включена в националния имунизационен календар.
От различните здравни инспекции регулярно признават, че в момента не разполагат с нито една доза и все още нямат идея кога здравното министерство ще им достави. Специалистите успокояват, че не е фатално, ако поставянето на „Пентаксим” се забави за малък период от време. Какво обаче те разбират под малък период. Дали един-два, три, пет месеца… Не е ясно.
За капак на цялата ситуация с надменно поведение, служители на здравното министерство увещават родителите да се успокоят и да поизчакат, а не да късат излишни нерви и пари, търсейки от други градове или от чужбина дози за децата си.
Призоваването към спокойствие от страна на чиновници към родители, които са достатъчно изнервени, защото става въпрос за най-милото им, е меко казано нагло и нищо чудно да се накаже с пореден протест – този път касаещ здравеопазването. Всъщност най-важната сфера в живота ни. Не е тайна, че за почти всяка една институция /било то за детски, други социаялни придобивки, записвани в институции и т.н./ се изисква документ за всички поставени ваксини т.е някой има интерес да не се издават такива. Дано само тези, които се подиграват с бъдещето на цялата нация, а именно управляващите, осъзнаят, че по-важно от здравето няма, за да им е здрав и на тях гърба наесен, когато идват избори.
 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ДЪРЖАВА И ОБЩИНИ УПРАВЛЯВАНИ ОТ МЕДИИТЕ ГУБЯТ ХАРАКТЕРИСТИКИТЕ СИ

ГРАТИСЧИЙСТВОТО В СОФИЯ КАТО НАРАСТВАЩ СОЦИАЛЕН ПРОБЛЕМ

КАРУЦИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКА СОФИЯ

НИТО БИРА, НИТО СОК…, А ВОДАТА КАК Е?

ТРИ УСЛОВИЯ, ЗА ДА НЕ СМЕ ХРАНИТЕЛНИЯТ БОКЛУКЧАРНИК НА ЕВРОСЪЮЗА

КОНСУЛТАТИВНИЯТ СЪВЕТ ПО НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ МЕЖДУ АВТО-УИКИЛИЙКС И КВАРТАЛНОТО КАФЕНЕ

ИЗЛИЗА ЛИ ДЪРЖАВАТА ОТ КОНТРОЛ

ДА ВЪРНЕМ ПОЛИТИКАТА В ПОЛИТИКАТА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3848

Posted by on май 1 2011. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.