СЛЕДЕНЕ ОТ ВЪЗДУХА

На снимката: Малката гадина, която ви следи

Спомняте ли си филма „Специален доклад” със Том Круз. Оригинална антиутопия за създаането на съвършенно общество без престъпност, контролирано от специална полиция. Тя естествено беше оборудвана с всякакви електронни устройства, които да и помагат да си върши работата. Едни от тях бяха паяци, които проникваха навсякъде и сканираха ирисите на попаднали им хора. Тотално контролирани граждани. Стара истина е, че проблемите първо се появяват в теорията и в изкуството и после ги виждаме в реалността. Ето че и тя почука на вратата. Пак под миловидния предлог за повече сигурност.

Полицията в  Маями  въвежда „летящи шпиони”, които да следят и записват всичко в града. Това са миниатюрни безпилотни летателни апарати, които ще снимат от въздуха. През цялото време видео информацията ще бъде изпращана към поративни приемници на агенти, които ще оперират с устройствата. Малките паразите се издигат на височина до 3000 м., тежат към 6 кг и летят със скорост от 90 км/ч. Инфрачервените им сензори са способни да записват и да предават всякаква информация.

Вече се чуха гласове срещу нововъведението.  Някои частни адвокато го определиха, като поредния брутален опит за разрушаване на личния живот. Стигна се и дотам, че Хаурд Саймън, който е шеф на "Съюзът за американски граждански права" във Флорида го определи, като: „ерозия на личното”.

Държавата става безконтролно чудовище алчно за контрол. Личността в нейната схема е равна на нула. От нас зависи, долко може да и позволим да се разраства и накрая да унищожи и нас като личности и себе си.

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=944

Posted by on апр. 3 2008. Filed under Утре. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.23834 лв
 CHF =  1.68446 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.19465 лв
100  RUB =  2.66801 лв
 USD =  1.68446 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.