СКРИТАТА СИЛА НА СРЕБЪРНАТА ВОДА

Качествата на сребърната вода са познати и се прилагат в медицината днес. Те обаче са малко позабравени, а могат да се ползват успешно и в домашни условия. Сребърната вода всъщност не е нищо повече от обикновена вода, заредена със сребърни йони. Нейните свойства са множество. И ако не ви помогнат, в никакъв случай няма да ви навредят. 

Още преди 6 000 години се е използвало за медицински цели в Китай, древния Египет, Индия (в частност най-широко в аюрведческата медицина). В древна Гърция и Рим са използвани посребрени контейнери за вода. За удължаване срока на съхранение на млякото, американските заселници пък са поставяли в него сребърен долар.

Среброто има способността да унищожава патогенни микроорганизми в много ниски концентрации и този ефект е описан като „олигодинамично действие“ още през 1893 г. Всъщност модерната ера за употреба на среброто започва именно тогава. Извършено било първото системно изследване за смъртоносното въздействие на металите (в частност на среброто) върху бактерии и други низши форми на живот… Токсичността му за низшите микроорганизми, сравнима с тази на мощни химически дезинфекциращи препарати и безопасността за макроорганизма му дава голям потенциал като дезинфекциращо средство. Например при равни концентрации ефектът му е 1750 пъти по-силен от този на карболовата киселина.
 

Научното обяснение

С напредването на технологиите стана възможно директно от сребърен електрод да се отделят сребърни йони във вода с контролирана концентрация. Получената сребърна вода не се утаява, не се деактивира, от слънцето и въздуха и не се свързва в продължение на години.

Бактерицидното и дезинфекционно действие на среброто всъщност се дължи на силния афинитет на сребърния заряд към различни жизнено важни ензими на едноклетъчните микроорганизми. Благодарение на това колоидните сребърни йони се свързват стабилно главно със сулфидрилните групи в тези ензими и блокират трайно тяхната работа, което води до „задушаването“ и бързата смърт на микроорганизмите. В среда на колоидни сребърни йони, всички неспорообразуващи микроорганизми (бактерии, вируси, гъбички и плесени) загиват в рамките на не повече от 6 минути!

Приет през устата, разтвора попада в стомаха, където част от сребърните йони се неутрализират от солната киселина в стомаха образувайки сребърен хлорид – безвредно но и ненужно съединение за човешкия организъм. Останалите сребърни йони преминават в кръвообращението и чрез него достига до всяка една част на тялото и действа на мястото на инфекцията.

Под действието на сребърните йони, се образуват множество клетки, които участват пряко в процеса на възстановяване на увредените тъкани на млекопитаещите. Сребърните йони могат да ускорят до 50% процеса на заздравяване и зарастване на увредените тъкани по начин и механизми непознати при другите средства.

Освен за дезинфектиране на вода, колоидното сребро е ефикасно при изключително голям брой инфекциозни и възпалителни състояния, предизвикани от болестотворни микроорганизми: бактерии, вируси, гъбички и плесени. Първо има силно бактерицидно действие спрямо повече от 650 вида патогени. Освен това притежава и добро имуно-супресорно и регененеративно действие, което позволява по-бързото възстановяване на изгорени, увредени или засегнати участьци от кожата или тъканите.

В днешно време:

среброто се използва успешно при състояния, неподатливи на различни антиинфекциозни средства като възпаления на жлъчката, конюнктивит, дерматит, дизентерия, гастрит, гонорея, херпес, кандидоза, Лаймска болест, менингит, вирусна, гъбична или бактериална пневмония, гнойна офталмия, септични състояния на очите, ушите, устата и гърлото, грип,  туберкулоза, тонзилит, папилома вирус, множествена склероза и др.

Има благоприятно, успокояващо действие при различни имуно-зависими състояния като: алергии, екземи, сенна хрема, импетиго, лупус еритематодес, пруритус, псориазис, ринит, себорея.

Използва се още с успех при лечението на различни заболявания по домашните любимци като кучешки про-вируси и други инфекции по животните.

Среброто е единствения елемент, който освен, че не се натрупва в организма, няма и токсични дози. Като оставим това предимство на страна, сребърната вода може да се използва за стотици болести, инфекции, възпаления, следоперативно възстановяване и т.н., а действието му е плашещо положително. Според видни лекари-холестици у нас фармацевтичните фирми нямат интерес хората да се лекуват със сребърна вода, затова тя не е рекламирана, изписвана от лекарите и разпространена сред пациентите. Все пак шишенцето струва само 2 лева в аптеката и дори да го вземем за обикновена хрема, ще ни излезе по-евтино от всички видове капки, спрейове и мазила за носа.

Естествено, има и случаи, в които прилагането на лечение със сребърна вода не е ефективно, но не трябва да се пропускат и хилядите фактори съпътстващи едно заболяване. Разбира се, употребата на сребърна вода не отменя лекарските предписания, а повишава ефективността на лечението.

Според нобеловия лауреат и специалист в областта на колоидната химия проф. Зейнер, оптимизирането на сребърното съдържание в организма може да се сравнява с включването на втора имунна система. Среброто е микроелемент, необходим за нормалната дейност на жлезите с вътрешна секреция, мозъка, черния дроб и костната тъкан. В концентрация 0,05- 0,1 мг/л оказва подмладяващо действие на кръвта и влияе благотворно на протичането на физиологическите процеси в организма.

Любопитно


За полетите на совалката НАСА са изследвана 23 различни метода за пречистване на водата и в крайна сметка е избрана сребърната система. Колоидното сребро е широко използвано преди 60-70 години в САЩ и фактически е било одобрено от FDA (Администрацията за контрол на храните и лекарствата) още през 20-те.

Сребърни филтри за пречистване на водата се използват в Швейцарските авиолинии, British Airways, Lufthansa, и Air France.


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ЛЕЧЕНИЕ С МИНЕРАЛИ И КРИСТАЛИ – III част

ЛЕЧЕНИЕ С МИНЕРАЛИ И КРИСТАЛИ – II част

ЛЕЧЕНИЕ С МИНЕРАЛИ И КРИСТАЛИ – I ЧАСТ

ПОВЕЧЕТО ОТ ДИЕТИЧНИЯ ХЛЯБ В БЪЛГАРИЯ СЕ ОКАЗА МЕНТЕ*

КАРАНЕТО НА КОЛЕЛО МОЖЕ ДА ИМА НЕГАТИВЕН ЕФЕКТ ВЪРХУ РЕПРОДУКТИВНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ НА МЪЖА

ПЕТНА ПО ЛИЦЕТО И ТЯЛОТО – ЗАЩО СЕ ПОЯВЯВЯТ И КАК ДА СЕ СПРАВИМ С ТЯХ

МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ И КОНСЕРВАНТИТЕ ВОДЯТ ДО РАК

ЗАЩО Е ПОЛЕЗНО ЧЕРВЕНОТО ВИНО

ЗДРАВЕ И ЕЛЕКТРОМАГНИТНИ ВЪЛНИ

АСПАРТАМ И ГЛУТАМАТ – ВКУСОВЕ, КОИТО УБИВАТ

СТРЕСЪТ ПРЕДИ И СЛЕД ОТПУСКАТА Е ОПАСЕН

ПОГЛЕЗЕТЕ ТЯЛОТО СИ

ЗЕЛЕНЧУКОВИТЕ МАСКИ

БИОХРАНИТЕ НЕ СА НЕПРЕМЕННО ПО-ДОБРИ ОТ ОБИКНОВЕНИТЕ

КАФЕТО СРЕЩУ РИСКА ОТ ДИАБЕТ

ПРИЕМЪТ НА МУЛТИВИТАМИНИ МОЖЕ ДА ПОВИШИ РИСКА ОТ РАК НА ГЪРДАТА

ФРУКТОЗАТА Е ТИХ УБИЕЦ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3677

Posted by on февр. 16 2011. Filed under За тялото. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.