СКОК

С 50 процента да скочи данъчната оценка на имотите предвиждат промените в Закона за местните данъци и такси, които парламентът прие на първо четене. От промяната в закона ще спечели държавата, защото ще събира по-високи данъци. За един средно голям апартамент например ще се плаща годишен данък в размер на 300- 400 лв. Според депутатите това щяло да регулира и процесите в сивата икономика.

   
Ето една от стъпките на управляващите /тъй като опозицията беше против промяната/, която със сигурност ще настрои българина още повече срещу тях. И то точно преди изборите и в началото на дългата криза, когато хората ще бръкнат дълбоко в семейния бюджет, за да си платят нереално високите данъци.  Разбира се, ясно е, че заплатите им въобще не са се повишили с 50%, ако въобще можем да говорим, че са се повишили. За качеството на получаваните услуги за тези пари  пък и дума не може да става.
  
Кое налага този скок точно по време на финансовата криза, май не се чу нито един смислен отговор? Освен държавата, от цялата работа ще спечелят и нотариусите, а ще загуби ясно кой – народът.
 

 
ПОСЛЕДНИТЕ 5:

НАГАЖДАНЕ

ПАРИ ЗА КАМЕРИ НА ВЯТЪРА

ВТОРА РЪКА ЛИ СМЕ?

ДЛЪЖНИЦИ ИЛИ ДАРИТЕЛИ?

ПАК РЕЗИЛ ЗА ДЪРЖАВАТА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1671

Posted by on ное. 13 2008. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.