СКАНДИНАВИЯ И ЕВРЕИТЕ

Скандинавия е скучна. Хората там очевидно почти няма какво да правят. И както показва европейската история, когато няма какво да правиш може да се развличаш като атакуваш евреите.

Беше достатъчно лошо, когато един съдия в Германия осъди обрязването и решението му беше последвано от подобни действия в Австрия и Швейцария ( и после масово атакувано в Германия от канцлера Меркел надолу). Сега идва предложение от официален предствител в Норвегия, наречен „Омбудсман на децата в Норвегия”, който предлага древната процедура да бъде заменена от „символичен, нехирургическите ритуал.” Очевидно в Норвегия е възможно да създадеш значителни религиозни ритуали за една нощ, което е прозрение за разбирането на религията в обществения живот на Норвегия. А норвежката „Центристка партия”, която е член на управляващата коалиция, току що предложи обрязването да бъде напълно забранено от закона. Някой може да си помисли, че това е местна политика, защото такова е виждането на Центристката партия, а не на някакви крайни групички. В този контекст трябва да припомним историята от новините: „Норвегия е сред шепата европейските страни, където убийството на животни – кошер, е забранено”.

Но този вид атака срещу еврейските практики не е ефикасен за скандинавците, защото няма анти-израелските елементи или са само загатнати. Така че открихме, че „Скандинавски активистки групи пускат кораб с помощи за Газа… с надеждата да разбият израелската блокада”. Техният кораб е „подкрепен основно от шведски и норвежки групи”.

Автор: Елиот Абрамс (Weekly Standard)

Още по темата: ОБРЯЗВАНЕТО: РЕЛИГИОЗНО ПРАВО ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ?

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=5173

Posted by on авг. 14 2012. Filed under Утре. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.