СКАНДАЛЪТ ГЕРМАНИЯ – ГЪРЦИЯ СЕ РАЗРАСТВА. ОТ НЕГО ЗАВИСИ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ

Скандалът Германия – Гърция се разраства. От неговия изход, до голяма степен, зависи бъдещето на България. Сблъскват се две визии за Европа. Едната на безхаберното харчене на общите пари и после зов за солидарна помощ  гарнирана със заплахи. Другата за строги разходи, работа, финансова дисциплина и понасяне на отговорност.

Папандереу и външният му министър започнаха да заплашват, че още не са поставили въпроса за репарциите от Втората световна война. (обичайното плашило, което се размахва при нужда). Меркел не му остана длъжна – плащали сме ви няколко пъти досега. И така с взаимни нападки вече няколко седмици – едни искат пари, а други не им дават. Папандреу вече обяви, че позицията на Германия  заплашва ЕС от разпад.

Ако сега Европейския съюз се огъне пред гръцките претенции еврото може да се срине, еврозоната може да се разпадне и това да е първата пукнатина по пътя към разпада. Ако им отпуснат пари е много вероятно, според поговорката – Вълкът козината си мени…, да продължават, както и досега. Да не говорим за примера, който ще се даде за други средиземноморски страни, а и източноевропейски, които имат проблеми с манталитета. 

В този момент се видя, че именно Германия е гръбнакът на общия европейски дом. На раменете на Ангела Меркел е легнало тежко бреме. От него зависи бъдещето на всички страни в Европа, а най-вече на най-бедната – нашата. Извън Европейския съюз ние ще бъдем смазани от тежестта на геополитически играчи, разни световни олигарси и почти сигурно ще се превърнем  в сива буферна зона захвърлена на пътя на историческия процес. 

 


ПОСЛЕДНИ
СТАТИИ:

С УДАР ПО МАЙКИТЕ ЛИ ЩЕ БОРИМ КРИЗАТА?

ИМА ЕПИДЕМИЯ НА ГМО ПО МОЗЪЦИТЕ

ВДИГАНЕТО НА ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ В РАЗГАРА НА КРИЗАТА Е
КОЩУНСТВО

ХРАНЕНЕТО НА БЪЛГАРИНА ДНЕС

НАПРАВИХА НИ НА МАЙМУНИ НА ГРАНИЦАТА, А СЕГА НИ ИСКАТ И
ПАРИ

ХИМИЧЕСКА КАСТРАЦИЯ ЗА ПЕДОФИЛИТЕ – КОМПРОМИС НЕ БИВА ДА
ИМА

СТРОЕЖЪТ НА МАГИСТРАЛИ Е И КУЛТУРЕН ВЪПРОС

ПРЕФЪРЦУНЕНОТО СЪСТРАДАНИЕ ХАИТИ

НАЙ-МНОГО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СТАВАТ С КУХНЕНСКИ НОЖОВЕ – ДА ИМ
ВЪВЕДЕМ СЕРИЙНИ НОМЕРА

ЧУШКОПЕКЪТ ПОКАЗА, ЧЕ У БЪЛГАРИНЪТ Е ОСТАНАЛ ЗДРАВ РАЗУМ

ВНОС НА ТЕРОРИЗЪМ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3063

Posted by on мар. 21 2010. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.