СКАНДАЛНО: РУМЪНИЯ ПОКАЗА НА БЪЛГАРИЯ КАК СЕ ДЕЙСТВА С ЛЪЖЕ-БЕЖАНЦИТЕ

Nelegalni emigrantiВсички български политици от големите партии премълчаха случая с Румъния от 27 септември 2013 година. Тогава румънските гранични власти върнаха в България 13 чужденци (11 сирийци и 2 афганистанци – всички млади мъже) преминали нелегално Дунава с лодка край силистренското село Ветрен. Нелегалните са влезли в Румъния две седмици по-рано и казали, че целта им е била да стигнат до скандинавските страни.

Срещу заловените нелегални емигранти е имало бързо съдебно производство.  Осъдени са за нелегално преминаване през границата и незабавно са върнати обратно.

Големите политици в България се направиха, че не виждат примера на Румъния, която с незабавното осъждане по бързата процедура на опитващите се да се представят за бежанци и връщането им обратно през границата показа как действа държава в която политиците не предават своя народ.

Явно румънските политици не са поели ангажименти към глобалистки фактори за населяване на страната си с радикални мюсюлмани от Африка и Близкия изток.  Политиката е за нулеви лъже-бежанци на румънска територия.

 EkspulsiraneОбщество.нет по материали от интернет

12.10.2013

Общество.нет (цитирането и активните линкове са задължителни)

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=7017

Posted by on окт. 12 2013. Filed under Скандално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

7 коментара for “СКАНДАЛНО: РУМЪНИЯ ПОКАЗА НА БЪЛГАРИЯ КАК СЕ ДЕЙСТВА С ЛЪЖЕ-БЕЖАНЦИТЕ”

 1. Felix-Maximilian Bogoridi-Liven

  zasto mislja che rumynci ta sa 100 ptri po dobre ot balgarite eto kakvo pravjat horata za da si zapazjat stranata,a sastevremenno kakvo pravjat btlgarskite dupedavci, prodavjat si darjavata i tova e ne ot sega tova e prez vekovnata bylgarska istoria vinagi e bilo taka dobar narod s prodajni politici
  te ne misljat za naroda si a misljat kak da priberat oste djihadomislesti mysilmani za da izkarat njakoi lev ot evropeiskia sayuz, atova 4e posle tezi taka narecheni bejanci ste stanat vrag na bylgaria s mysylmanskite si propagandi ne go misljat tova
  mai ne stigat milion turci v bg ,ta trjabva i oste rjazani da vkarame

 2. bobo

  Всички по-горе, моля първо да се запознаете с конвенциите, които България е подписала и по които има конкретни задължения, преди да пускате безмислени двусричкови коментари. Европа е не само права, свободи и парични помощи – всяка страна, като участник в съюза има и конкретни задължения, които трябва да спазва.

  Правото на политическо убежище се регламентира от международен договор, подписан преди повече от 50 години (т.нар. Женевска конвенция). Право на политическо убежище имат имигранти, които търсят защита от преследване в собствената си страна, като основанията могат да бъдат различни: расова принадлежност, религиозни или политически убеждения. Статутът на бежанец се дава от държавата, в която кандидатът е потърсил политическо убежище.
  Държавите-членки имат договореност за създаването на Единна европейска система за даване на политическо убежище. – приемане на общи правила за предоставяне на бежански статут. Правителствата администрират своите системи за даване на политическо убежище на
  национално равнище. На този етап са приети вече някои общоевропейски минимални стандарти във връзка с разглеждането на молби за получаване на политическо убежище. Решенията в тази област се вземат съвместно от Съвета на министрите и Европейския парламент.
  Коя държава-членка следва да се произнесе по дадена молба за убежище се регламентира от международен договор, известен като „Дъблинската конвенция”. Като правило, Дъблинската конвенция предвижда разглеждане на молби за убежище от първата страна, в която е влязъл кандидатът. Ограничението цели да предотврати последователно подаване на повече от една молба за убежище в различни страни. ПЪРВА ДЪРЖАВА ПОДПИСАЛА ДЪБЛИНСКАТА КОНВЕНЦИЯ В СЛУЧАЯ Е БЪЛГАРИЯ – както е по задължение румънците връщат бежанците в първата страна, в която е влязъл кандидатът и е потърсил убежище. Въпреки, че на бежанците не им е до БЕДНАТА НИ И ОРЪФАНА РОДИНА, когато ги хванат някъде по Европа, много лесно чрез системата ЕВРОДАК /пръстови отпечатъци/ установяват, къде първо са преминали и потърсили убежище и ни ги връщат.
  Прилагането на Дъблинската конвенция става въз основа на информационната система Евродак, която идентифицира всички кандидати за убежище при пресичане на външните граници на ЕС

  • balgarche

   до bobo- от коментара ти разбирам, че си поредната куха лейка бореща се за своите „15 минути слава“. УМНИКО първо си „напрегни менискуса“ и виж гърците какво направиха и тогава „ръси“ мозък. В Гърция не страдат от твоите комплекси и недопускат бежанци на територията си. Ти си същият празноглавец като управляващите.

  • Роси

   Да ако са бежанци дошли по каналния ред и търсещи убежище Но то все пак може и да се откаже по същите тези причини-Това първо и
   второ това не са бежанци

 3. bobo

  Някои южноевропейски държави-членки призовават Европейски съюз към
  разработване на механизми за равномерно разпределяне на тежестите, произтичащи от огромния приток на кандидати за убежище, но за сега мерките в тази насока са крайно ограничени. Можем да се надяваме само на някакъв пробив в тази насока и чрез решение на Съвета на министрите и Европейския парламент да се разработи такъв механизъм за разпределяне на кандидатите за убежище м/у държавите членки на ЕС.

 4. integer

  До Бобо: е и да си отврим границите широко за всяка измет?….не може да няма законово основа да се връщат там отйъдет са се пръкнали Иначе България я готвят да я превътнат в лаборатория на сатаната чрез създаване на ‘мултикултурна’ среда. Жалко ще е заради кръвта на предците ни пролята за тая земя и за гробовете им !

  • Лъчо Панов

   Има нещо което никой не коментира – това са хора преминали държавната граница на неопределени за това места – т.е. те са нарушители и както на всеки друг такъв се налага ПАМ /принудителна административна мярка/ отвеждане до границата с държавата от която са влезли. Точно това са направили румънските гранични полицай, а не политици. Такава административна мярка се взема към всеки нарушил граничния режим без значение дали е сириец, иранец, афганистанец и т.н. И ако питат мен на турската граница не им трябват командировани граничари, а съдии които да радват присъди.

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.