СКАНДАЛЕН СТРОЕЖ В БЪКСТОН

Bakston 2

Здравейте!

Казвам се Симеон Стоилов. Жител съм на ЖК Бъкстон. Поводът да се обърна точно към Вас е безпрецедентния строеж на нов блок в зелените площи на квартала, подкопавайки основите на два големи стари блока. Освен „дребното нарушение“ – унищожаване на зелените площи, с въпросния строеж се подкопават основите на два блока, като има огромен риск от напуквания и срутвания, вследствие строителната дейност.

Блокът има 4 входа по 16 апартамента във всеки вход. Съседният блок е с адрес жк. Бъкстон бл. 35, и е с 2 входа с още около 40 апартамента.

 Никой от живущите в блок 30, вх. А не е питан или давал своето съгласие за строеж на сграда на калкан. Никой не е виждал проекта за новата жилищна сграда. От снимките се вижда, че багерите копаят в основите и на двата блока. От работниците, разбрахме, че новата сграда ще има две подземни нива, което означава, че изкопа ще слезе под основите и на двата панелни блока. Това може да е изключително опасно и се извършва без да е съгласувано с никой от живущите. И двата блока са с панелна конструкция, като единия е построен през 1969 г.

Част от комшиите са силно травмирани от непоносимите вибрации, причинявани от извършваните в основите на блока изкопи. По-голямата част от обитателите са възрастни и твърдят, че през деня обстановката е като при земетресение.  Няколко души, временно напуснаха своите жилища и се настаниха при роднини.

За да могат да започнат този съмнителен строеж, цяло лято кипи подготовка свързана с изместване на канализацията и парната инсталация на квартала. Цялата тази дейност се извършва в общите зелени площи пред двата блока, като се унищожава, граденото с години.

Симеон Стоилов

 Общество.нет-  цитирането и активните линкове са задължителни.Bakston 3

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=8673

Posted by on ян. 30 2014. Filed under Скандално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.