Ситуация

В момента в България недоволните са много. И броят им нараства. Пенсионерите са недоволни в агонията си, бизнесмените в закучения бизнес, националистите от антибългарската политика на тройния съюз, производителите на ракия от акциза, а има и много други.

С една дума – примката около врата на управляващите се затяга с всеки изминал ден. Проблемът е само, че няма кой да я дръпне. Опозицията е креслива, изхабена и нищожна. Единствената надежда на хората за промяна остава генерал Борисов. Неформалният лидер на партията-надежда ГЕРБ. Голяма надежда имат хората и са си прави – някой трябва да ги оправи. Да, но кметът-генерал не разреши жива верига около парламента на протестиращите. Е, нали е за промяната! Нали вижда, че на тоя народ му дойде до гуша от това управление, полу-тоталитарно полу-клиентелно и абсолютно безотговорно. Абсолютно безотговорно, защото накрая на мандата /когато и да е това/ БСП ще каже – еми, коалиционните партньори ни извиваха ръцете. ДПС ще каже, че е било най-малкото и нищо не е зависело от него в големите договорки между царисти и комунисти, а НДСВ разбира се, че насила е влязло в тоя съюз само и само да влезем в Европейския. И когато този момент дойде на много хора няма да им се излиза от властта. Не са малко помиярите, които паразитираха върху гърба на СДС по време на мандата и се обливаха с благовонията на властта. После лизаха царските нозе, а сега ги виждаме да се влачат по корем около Бойко Борисов. Повечето са бивши или настоящи депутати. Какво чакат тия хора? Чакат си кебапчето. А какъв е планът? Да има едно управление, което да свърши с ясна безотговорност и което да използва резервната си писта ГЕРБ, за да се създаде ново безотговорно управление. Но такива са повечето коалиционни правителства, лишени от отговорност.
На целия този фон тече една скъпоструваща и безмислена кампания – Да подкрепим българските медицински сестри под надслов „Не сте сами!” Огромният ресурс, който се влага в подобно начинание има по скоро за задача да отклони огромна обществена енергия именно от затягащата се примка около правителството. Именно от кръгове близки до БСП и ДПС тръгна инициативата. Виновните, разбира се, са от правителството на СДС. Лентичките и лепенките по колите се слагат повече от лицемерие и неразбиране. Даже онзи ден един просяк беше се закичил и на въпроса за какво – отвърна: „Е, па не знам!”. Да не говорим за натиска, който кметове и областни управители налагат на служителите си. Хората от областните и общинските администрации „доброволно” и под строй са подканени, че трябва да присъстват на шествията в страната. А смее ли някой да не отиде като е казал кметът или като заповяда областният управител?!
Та нима тази блудкава кампания ще повлияе на нещо или на някого. Може ли тя да замени добрата дипломация. Защо Русия, която има огромно влияние върху Кадафи не си е мръднала пръста. Ще се строи ли АЕЦ – Белене, а Бургас-Александрополис? Каква международна подкрепа му е останала на тоя кабинет? И като се сетя, че управляващите и тяхната си опозиция пак ще вкарат най-много евродепутати се питам: Народът ли ни е прост и наивен или такъв му е късметът?

ПОСЛЕДНИТЕ 5:

АНТИУТОПИЯТА ДНЕС

Десният избирател ще познае истинските

Нулева толерантност

Добитъкът на Европа

ЗА НАС И СВОБОДАТА…

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=29

Posted by on февр. 8 2007. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.