САЩ ЗАДМИНАВАТ СЪВЕТСКА РУСИЯ ПО СМАЗВАНЕ НА ЛИЧНОТО


Американското правителство възнамерява да взима и съхранява ДНК проби от всеки гражданин на САЩ, арестуван за федерално престъпление, както и от много задържани имигранти, пише в. „Вашингтон пост”. Федералното правителство планира да взима и ДНК проби и от чужденци, които са задържание на територията на САЩ. Това означава събирането на генетични данни от над 1 милион души годишно, уточнява изданието. Около 140 000 от тях ще са задържани за федерални престъпления, а останалите – чужденци, (предимно латиноамерикански) опитали да минат нелегално границата на САЩ. В момента ДНК материал се взима само от осъдени за федерални престъпления. Право да вземат генетични проби ще имат всички федерални агенции, които могат да извършат арести – като ФБР, Гранична полиция, Агенция по приходите.

Пробите ще се взимат от тъканта от вътрешната страна на бузите.Според агенция „Асошиайтед прес” целта е да се намали престъпността, но едновременно с това нарастват съмненията за нарушаване на личното пространство и грешки с невинни хора. Нараства и напрежение по въпроса кой и как ще ползва тази огромна база данни известна като CODIS. Чрез нея могат лесно да се проверяват например семейни връзки и генетични заболявания. Началото на ДНК събирането започва с два закона през 2005 и 2006 година. Естествено дадеш ли пръст ще ти изядат ръката. Така и стана.

„много невинни жервти можеха да бъдат спасени, ако още през 1990 година, когато беше въведена тази технология”, казва един от най-яростните подръжни на ДНК събирането сенатор Джон Кил.

На противоположното мнение е Джеселин МакКърди от Американсия съюз за граждански свободи. „Новите изисквания означават, че федералното правителство ще събира и съхранява ДНК проби от хора, които не са извършили никакво престъпление”, казва МакКърди. Въпросът е, че веднъж попаднеш ли в CODIS няма как да излезеш оттам, дори да си невинен.

Много лошо става в САЩ. В случай, че си личност. Ако си в матрицата си ОК.


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

 

КАК ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ ТЪРСЕНЕТО НА РАБОТА?

НА КРАЧКА ОТ ЧЕТЕНЕТО НА МИСЛИ

СЛЕДЕНЕ ОТ ВЪЗДУХА

КИТАЙ И ИНДИЯ НАСТЪПВАТ – Г-7 МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ СЪСТАВА СИ ДО 2050Г.  

ПРИЗНАВАНЕТО НА КОСОВО ОТ БЪЛГАРИЯ Е СТЪПКА В БЪДЕЩЕТО  

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1024

Posted by on апр. 24 2008. Filed under Утре. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.