САМОУБИЙСТВОТО НА ЕВРОПА

АКО В ЕВРОПА ПРОДЪЛЖИ ДА СЕ ПОДДЪРЖА ТАЗИ ТОЛЕРАНТНОСТ КЪМ НАСИЛИЕТО, НАСОЧЕНО СРЕЩУ САМАТА НЕЯ, БИХМЕ МОГЛИ СПОКОЙНО ДА ГОВОРИМ ЗА МАЗОХИСТИЧНО СЪСТОЯНИЕ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАЦИИ, КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ ТЪЛКУВА И КАТО ВИД БАВНО САМОУБИЙСТВО. 

22-годишният българин, стажант в ЕК, беше пребит и хвърлен на релсите на метрото от група младежи от емигрантски произход в Брюксел, вследствие на което момчето остава с частична слепота и глухота. Днес белгийски съд оправда един от нападателите, защото не приема записа за достатъчно доказателство, въпреки че записите на охранителните камери, които доказват по недвусмислен начин вината на нападателя. Десетки камери са заснели побоя, но качеството им не било добро за установяване на извършителите! Европейска работа.

 Европа се  самоубива с две неща – толерантност и мултикултурализъм. Всички искат да идват в Европа заради по-добрия начин на живот, но в същото това време искат да насаждат и тяхната си култура, която е контра култура на европейската. Видимо е нежеланието на мнозина емигранти да спазват европейските ценности и уважението към европейския начин на живот. Ако в Европа продължи да се поддържа тази толерантност към насилието насочено срещу самата нея, бихме могли спокойно да говорим за мазохистично състояние на европейските нации, което може да се тълкува и като вид бавно самоубийство.  Мултикултурализмът  не е приложим към хора и групи, които не са толерантни, а проявяват агресия към другите. Търпимостта към безнаказаното агресивно поведение използвано срещу нас би трябвало да е към своя край. Елементарните човешки ценности биха те накарали да се съобразяваш с традициите и законите на държавата чиито гост си. Когато ценностната ти система е основана на използване на безнаказано насилие и в държавата, където си се заселил се толерира такова поведение, то за теб морална и законова пречка не би имало да вършиш зверства по улиците. Въпросът късно ли е за да бъде обърнат този път към самоубийство? Това зависи от нас и нашата търпимост.

 запис от охранителните камери

Автор: Йордан ТОДОРОВ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4808

Posted by on юли 5 2012. Filed under Скандално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Коментар for “САМОУБИЙСТВОТО НА ЕВРОПА”

  1. Не е самоубийство. Убийство е.

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.