РУСЕ ОСЪМНА С ДОНОСИ СРЕЩУ КМЕТА, ТОЙ МЪЛЧИ

КОМПРОМЕТИРАЩИ МАТЕРИАЛИ СЕ РАЗЛЕПВАТ ДОРИ ПО ПАМЕТНИЦИТЕ В ГРАДА

ЗА АКЦИЯТА НА АЛИАНСА СЕ ПОДОЗИРА НЕ САМО БИВШИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА МЕСТНИЯ ПАРЛАМЕНТ ИСКРЕН ВЕСЕЛИНОВ, НО И ШЕФКАТА НА БИЗНЕСЦЕНТЪРА В ГРАДА КАТЯ ГОРАНОВА

 

Центърът на Русе всяка сутрин осъмва с нови и нови доноси срещу кмета Божидар Йотов, подписани от все още мистериозния алианс „Свети Георги”. Участниците в тази явно неправителствената организация публично и писмено поставят въпроса за ремонта на кабинета на зам.-кмета Александър Неделчев. Това обаче вече бе сторено от кликата на бившия шеф на местния парламент в Русе Искрен Веселинов и по-конкретно от д-р Теодор Оджаков, който заради този „пир по време на криза” поиска и оставката на зам.-градоначалника. Според запознати именно хора на Веселинов, който определено има за какво да си отмъщава на кмета Йотов, стоят зад тази работа. Припомняме, че бившият шеф на ОбС бе свален благодарение на гласовете на ГЕРБ и БСП. Именно на последните той разчиташе през двата си мандата /както и те на него/, за да поддържат мнозинството в местния парламент. Веселинов е още по-амбициран да работи, тъй като желае да запази невредима структурата на ВМРО в града и пак да се докаже пред Каракачанов. С многобройни акции напоследък местният лидер ангажира членовете на партията, за да не избягат и те като разпадащите се организации на „воеводите” в други градове.

 
Иначе другите доноси, разлепени дори по паметници на културата в Русе, представляват плакати, изтипосващи куп други проблеми в общината. Изложени са и цели 22 въпроса към кмета със своеобразна фотоилюстрация. Става дума за  потъващия участък на ул. "Николаевска", за бездомните кучета, за рушащите се фасади на важни за града сгради, през корупцията в Общината до нескопосани ремонти на улиците. Стига се дотам, че дори се пита дали е вярно, че един от сегашните зам. – кметове е гостувал навремето на убития иракски президент Саддам Хюсеин.

Засега за акцията на алианса се подозира не само Веселинов, но и една видна дама от скорошното минало на града, а именно шефката на Бизнесцентъра Катя Горанова, изключително близка на покойния вече Димитър Калчев. Запознати с политическата обстановка в Русе припомнят, че именно нейна работа бе издаването на вестник, насочен изцяло срещу кмета и част от старейшините малко преди местните избори. Разбира се, след като Йотов спечели битката срещу сегашния шеф на Митниците Ваньо Танов, печатът на изданието логично бе спрян. Сега доносите са подновени под нова форма – плакатната. Интересно е обаче защо кметът упорито мълчи и не поставя на дневен ред темата с омаскаряването, която видимо вълнува гражданите. Има два варианта. Единият  – мълчанието да е знак на съгласие с публикуването, което едва ли е така. А другият – израз на пълно пренебрежение на акцията, която обаче се разраства и може да  струва кметския стол и на Йотов догодина, отбелязват политически наблюдатели на ситуацията. 

 
 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ТОП ЖУРНАЛИСТЪТ ГРИГОР ЛИЛОВ: БРОЯТ НА РАЗОЧАРОВАНИТЕ ОТ
УПРАВЛЕНИЕТО СЕ УВЕЛИЧАВА

ЕВРОЗОНАТА ДА ПРЕОСМИСЛИ РОЛЯТА СИ В МЕЖДУНАРОДНИЯ
ВАЛУТЕН ФОНД

ОТСВИРИХА АНТИПОД НА МИТНИЧАРЯ-ОКТОПОД

ДВА ВЪПРОСА, КОИТО ЧАКАТ ОТГОВОР

ИЛИАНА БЕНОВСКА: БОЖКОВ МИ ПОИСКА 300 ХИЛ. ЕВРО

СОФИЯ Е ПОТЪНАЛА В МРЪСОТИЯ*

НИКОЛАЙ КОЛЕВ-БОСИЯ: КЪМ АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ РЕСПЕКТ ИМА ДОРИ
ТИМ, ЕДНА МНОГО МОЩНА ГРУПИРОВКА

ИЛИAНА БЕНОВСКА: ЗАД ОПИТИТЕ ДА СЕ ОТНЕМЕ ЛИЦЕНЗА НА РАДИО
К2 СТОЯТ ПРЕСТЪПНИ НАМЕРЕНИЯ

КУХАТА СЪЩНОСТ НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА

СЛУЧАЯ СПАСКА МИТРОВА ПРОДЪЛЖАВА ДА БУНИ ДУХОВЕТЕ

КОШМАРЪТ С ДЕТСКИТЕ ЯСЛИ В СОФИЯ ИМА НОВИ ИЗМЕРЕНИЯ

ТРУД УЛИЧИ ПРЕСЦЕНТЪРА НА ПРАВОСЪДНОТО МИНИСТЕРСТВО В
ДОЛНА ЛЪЖА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3087

Posted by on мар. 31 2010. Filed under Скандално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.