РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО

Най-накрая идват почивните дни. Годината е към края си и освен коледните и новогодишни трапези, е време и за равносметка. Какво свърших и какво не през изминалата година? Всеки си я  прави за себе си.

Тегли чертата за преходната и обмисля планове за следващата. На Рождество Христово се опитва да е по-добър поне за ден. А денят, освен време за семейни събирания около огънати от изобилие маси, е и най-светлият християнски празник. Преди няколко дни се срещнах с един духовник. Седнахме и повече от час си говорихме на религиозни теми. Седяхме си ей-така и си разправяхме истории. По някое време темата стигна и до живота след смъртта. На мен ми е любопитно и му зададох куп въпроси. Питах го и за рая. Той ми разказа нещо много интересно. “След смъртта добрите хора отиват в Рая. Там всички те са на възраст 33 години. Всичките дефекти, които не са харесвали или са имали по време на земния живот, са изчезнали. Всички са красиви, чисти, щастливи… “. Така ми каза той и аз запомних тия думи. Ето няколко дни са минали оттогава, а аз всеки ден си ги припомням и се питам: Защо точно 33? Защо каза точно за дефекти? Просто така ли си говореше или не го каза случайно?
Най-важното сега, по празниците, е да сме здрави, да сме щастливи, да не сме самотни и не само сляпо да вярваме в доброто, но и да се борим за него. Както пише в Библията:
“Не се подчинявай на глупав човек и не взимай страната на силния.
Подвизавай се до смърт за истината – и Господ ще надвие за тебе” –
Иисус Сирахов 4 31:32
2007 ще е важна година за страната ни и тези два реда са едно добро начало за всичко което ни предстои.

ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:
Държавата срещу шофьорите

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=15

Posted by on дек. 21 2006. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.