РЕШЕНО Е: приемане и настаняване, а не защита на границите и хората

borisov-bachvarovaГЕРБ НИКОГА НЕ СА ИМАЛИ НАМЕРЕНИЕ ДА ЗАТВАРЯТ ГРАНИЦАТА

Преди да дойдат в България бежанците са били проверени и е установено, че не представляват заплаха за нас. Идването им в България означава да намерят подслон и убежище. Това заяви Румяна Бъчварова в ефира на БНТ по повод влизането на нелегални мигранти у нас и има ли заплаха за страната ни.

„Те трябва да влязат в една последователност от действия, за да свикнат. Ние в рамките на съвета за миграция сме обсъдили кой ще е най-добрият начин тези хора да намерят своето развитие у нас. Това дава възможност те да бъдат на различни места спрямо интересите си. България до този момент нямаше такъв механизъм, ние го създадохме“, добави още тя.

„Интересът на общините да приемат бежанци не е свързан с натиск от страна на правителството. Където има инвестиция, има и нужда от нови работни места. Имаме ангажимент да дадем на тези хора да научат български език и да започнат да участват в икономиката„, смята Бъчварова.

Ако дойдат повече бежанци, отколкото нашите центрове са готови да поемат, трябва да имаме резервен вариант, в който да настаним прииждащите. Длъжни сме да имаме готовност да създадем такава отговорност, която да не пречи на българските граждани. Те ще бъдат настанявани във фургони временно“, увери тя.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=13318

Posted by on окт. 10 2016. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Коментар for “РЕШЕНО Е: приемане и настаняване, а не защита на границите и хората”

  1. Dimitar Mitrev

    Tova si e prestaplenie kam darjavata,kam naroda na Bulgaria! Na sud, za Durjavna Izmjana,na4elo s B.B.

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.41563 лв
 CHF =  1.83663 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.31451 лв
100  RUB =  3.17281 лв
 USD =  1.84356 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.