РЕШЕНО Е: приемане и настаняване, а не защита на границите и хората

borisov-bachvarovaГЕРБ НИКОГА НЕ СА ИМАЛИ НАМЕРЕНИЕ ДА ЗАТВАРЯТ ГРАНИЦАТА

Преди да дойдат в България бежанците са били проверени и е установено, че не представляват заплаха за нас. Идването им в България означава да намерят подслон и убежище. Това заяви Румяна Бъчварова в ефира на БНТ по повод влизането на нелегални мигранти у нас и има ли заплаха за страната ни.

„Те трябва да влязат в една последователност от действия, за да свикнат. Ние в рамките на съвета за миграция сме обсъдили кой ще е най-добрият начин тези хора да намерят своето развитие у нас. Това дава възможност те да бъдат на различни места спрямо интересите си. България до този момент нямаше такъв механизъм, ние го създадохме“, добави още тя.

„Интересът на общините да приемат бежанци не е свързан с натиск от страна на правителството. Където има инвестиция, има и нужда от нови работни места. Имаме ангажимент да дадем на тези хора да научат български език и да започнат да участват в икономиката„, смята Бъчварова.

Ако дойдат повече бежанци, отколкото нашите центрове са готови да поемат, трябва да имаме резервен вариант, в който да настаним прииждащите. Длъжни сме да имаме готовност да създадем такава отговорност, която да не пречи на българските граждани. Те ще бъдат настанявани във фургони временно“, увери тя.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=13318

Posted by on окт. 10 2016. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.