РЕФАТ ЧУБАРОВ: КРИМСКИТЕ ТАТАРИ НЯМАТ ДРУГА ИСТОРИЧЕСКА РОДИНА ОСВЕН КРИМ

Refat ChubarovРЕФЕРЕНДУМЪТ Е НЕЗАКОНЕН, ДЕМОНСТРИРА ЦИНИЗЪМ КЪМ КРИМСКИТЕ НАЦИОНАЛНОСТИ И ПРОВОКИРА ЕСКАЛАЦИЯ НА НАПРЕЖЕНИЕТО

ВАЛЕНТИНА НИКОЛАЕВА

Меджлисът на кримските татари разпространи свое изявление във връзка с насрочения на 16-ти март референдум в Крим.

 В него се подчертава , че решението за всенародното допитване е  взето на извънредна сесия на Върховната Рада на Кримската автономия в „ексрен порядък”, без да са уведомени по никакъв начин опозиционните депутати за мястото и часа на заседанието на върховния орган на автономията. Юридически това решение не само е нищожно, но и по вопиющ начин пренебрегва правата и интересите на жителите на Крим, се казва в документа от 6 март. Така в точка първа се обявява „влизането на Крим в състава на Руската федерация , а във втора точка се посочва, че референдум за този акт ще се състои на 16 март. За Меджлиса Върховната Рада по този начин не само нарушава законите на Украйна, но и демонстрира цинизъм към многонационален Крим. За кримските татари това е преднамерено провокационно действие , насочено към по- нататъшна ескалация на напрежението на полуострова и около него.

 В изявлението, подписано от главата на Меджлиса Рефат Чубаров  постановлението за референдум игнорира правата и интересите на националностите  на Крим като ги призовава   да гласуват в незаконен референдум с предварително обявен резултат. Чубаров подчертава, че особено жестоко са потъпкани правата на кримските татари.Това е народ , който няма друга историческа родина или тъждествена държавна структура, се казва още в документа.

Затова Меджлиса призовава всички жители на полуострова активно да бойкотират подготовката и провеждането на референдума. Набляга се хората да не влизат в избирателни комисии, да не участват в съставянето на списъци с подписи и да  не се включват в тях. В случай на включване в списък незабавно да изискат изключването си в тях, а също и да не канят членове на избирателни комисии за гласуване откъщи.

Заедно с това Меджлисът призовава населението от всички националности да запазят спокойствие и и с общи усилия да предотвратяват всички опити за провокации.

Спокойствието и съгласието в нашето многонационално общество е нашето най- силно въздействие върху тези, които докараха в нашия дом хаос и страх за бъдещето на нашите деца и близки, казва още Чубаров.

Документът завършва с призив „мирното бъдеще на Крим е в нашите ръце”

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=9019

Posted by on мар. 10 2014. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Коментар for “РЕФАТ ЧУБАРОВ: КРИМСКИТЕ ТАТАРИ НЯМАТ ДРУГА ИСТОРИЧЕСКА РОДИНА ОСВЕН КРИМ”

  1. валентин

    Правилно, референдумът е циничен и незаконен! ЕС не трябва да наблюдава и чака, а да действа. Смятам, че Путин подготвя ново разслване на националностите от Крим- българите да дойдат тук, татарите- където им видят очите, украинцита- в Киев и Одеса. А император Путин да засели свои заслужили „новые русские“ на полуострова. Не мога да разбера и как наши националисти отиват да защищават руски интереси там!

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.