РЕЗОВО И МАЛКО ТЪРНОВО СА НОВАТА КРИТИЧНА ТОЧКА С НЕЛЕГАЛНИ ЕМИГРАНТИ

Rezovska rekaЗа по-малко от седмица са задържани повече от 200 нелегални емигранти на българо-турската граница край Резово и Малко Търново. Докато управляващите се съсредоточиха около спирането на наплива към Елхово, потокът се пренасочи към крайната източна точка на границата. Без ограда и граничари по цялата 259 километрова граница, от край до край, няма да стане.

Кметът на Малко Търново – Илиян Янчев, заяви пред Радио Бургас, че много малка част от нелегално преминалите границата са сирийци. По думите му бежанската вълна рязко е нараснала през последния месец, а нелегалните имигранти преминават границата предимно през плитката река Делийска.

През уикенда край Резово са задържани нелегални емигранти от Алжир. Те са преминали Резовска река, на 3-4 километра от селото, заяви от своя страна кметът на Резово Георги Чавдаров. . „Положението не е много розово. Не е нормално всеки ден по 20-30 човека да се прехвърлят. Сега идеята е изобщо да не се допускат да преминат реката. Още докато са на отсрещния бряг, по някакъв начин да ги сплашват, за да си останат“, казва Чавдаров.

В района на Резово и Малко Търново миналата седмица са били командировани близо 60 гранични полицаи. След като прекарат 24 часа в стари гранични застави, нелегалните имигранти, задържани в района, се транспортират до бежански център, където минават изцяло на издръжка на българските данъкоплатци.

Явно Турция няма намерение да ги спира . Трябва да ги спре българската държава и то преди да са стъпили на българска територия, иначе цяла Африка и Азия ще се изсипе в България. 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=8010

Posted by on ное. 26 2013. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Коментар for “РЕЗОВО И МАЛКО ТЪРНОВО СА НОВАТА КРИТИЧНА ТОЧКА С НЕЛЕГАЛНИ ЕМИГРАНТИ”

  1. chichi

    Тази мръсна сган трябва да бъде спряна!!!!

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.