РЕЖИМЪТ НА КАДАФИ ПУСНА НЕЛЕГАЛНИТЕ ЕМИГРАНТИ ОТ АФРИКА КЪМ ЕВРОПА

МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ НА ИТАЛИАНСКИЯТ ОСТРОВ ЛАМПЕДУЗА ИЗЛЕЗЕ НА БУНТ

В Малта пристигнаха първите кораби натоварени с нелегални емигранти, които тръгват от територията на Либия, съобщи Малта Индипендънт. За по-малко от 24 часа броят на  африканците достигна 800 души, основно сомалийци и еритрейци. Преди две седмици властите в Либия обявиха, че прекратяват сътрудничеството с ЕС  за задържане  на нелегалната емиграция от африканските държави към Европа заради въздушните атакаи срещу режима. Либия е основна изходна точка за нелегални емигранти от Третия свят.

Малтийското министерство на правосъдието и вътрешните работа разпространи изявление, че страната е подложена на масират емигрантски натиск, който се очаква да се засили в следващите дни. Министерството изрази несъгласие с позициите на еврокомисар Хамамберг, че страната не се отнася с нелегалните емигранти според европейските стандарти.

Същевременно напрежението на италианският остров Лампедуза продължава да нараства, съобщи италианската осведомителна агенция АНСА. През последната нощ пристигат нови лодки със стотици тунизийци, а до бреговете на Сицилия е достиганал първият кораб със 500 нелегални на борда. Италианското правителство взе решение да започне да ги разслелва от острова в 13 града във вътрешността на страната. Според много анализатори това няма да реши проблемът, а ще предизвика гневни реакции на населението. Очаква се да окуражи и нови вълни прииждащи. Правителството отпуска по 2500 долара на всеки, който доброволно реши да се върне. Няма гаранции обаче, че всеки получил паритя няма да се натовари на първата лодка обратно към европейските брегове.

През последните дни жителите на Лампедуза блокираха пристанището на острова след като броят на тунизийците достигна 7000 души, което е 1.5 повече от местното население. Местните рибари блокираха с лодките си входа на пристанището, за да попречат на новите кораби да акостират. Разбунтувалите се жители изляха боклук пред сградата на полицията, вдигаха плакати, правиха живи вериги, седящи стачки, показваха мръсотията с която е покрит доскоро спокойния остров.Гражданите изигаха плакати с „BASTA”
 


 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ВАСИЛ ФИЛИПОВ: НИЩО ДОБРО НЕ НИ ЧАКА

ДИЗЕЛЪТ В БЪЛГАРИЯ РЕКОРДНО СКЪП – В ЕВРОПА ПО-ЕВТИН

ЦЕНИ НА НАЙ-МАСОВИЯ БЕНЗИН 95 В СТРАНИТЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

ГЕРБ, БСП И АТАКА НАЙ-НАКРАЯ СЕ СЕТИХА

БОЙКО БОРИСОВ: НАТИСКЪТ НА ЮЖНАТА НИ ГРАНИЦА МОЖЕ ДЕЙСТВИТЕЛНО ДА НИ ОГЪНЕ

БЪЛГАРИЯ ВСЕ ПО-ЗАПЛАШЕНА ОТ ЕМИГРАНТСКИ НАТИСК

НИКОЛА САРКОЗИ: МУЛТИКУЛТУРАЛИЗМЪТ СЕ ПРОВАЛИ

БРИТАНСКИЯТ ПРЕМИЕР ДЕЙВИД КАМЕРЪН: МУЛТИКУЛТУРАЛИЗМЪТ СЕ ПРОВАЛИ

КАРЛ БИЛТ: СЕВЕРНА АФРИКА Е ИЗПРАВЕНА ПРЕД ДЕМОГРАФСКО ЦУНАМИ

ЗАМЕНКИТЕ НА ГОРИ ПРЕЛЯХА ОТ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ КЪМ ГЕРБ

МИХАИЛ МИХАЙЛОВ: НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ГЕРБ ЩЕ БЪДАТ МНОГО РАЗОЧАРОВАНИ ОТ ТОВА, КОЕТО ЩЕ СЕ СЛУЧИ

ПРОФ. ГЕОРГИ БАКАЛОB ЗА БЪЛГАРСКИТЕ АРХИВИ ДЪРЖАНИ В МОСКВА И КАЗУСА С ТРАКИЙСКИТЕ БЕЖАНЦИ

ВНЕСОХА ЖАЛБА СРЕЩУ НАРЕДБАТА ЗА ТАКСА СМЕТ В СОФИЯ – ПЛАМЕН ДАРАКЧИЕВ

СТЕФАН СОФИЯНСКИ: ТРЯБВАТ НЕСТАНДАРТНИ, РАДИКАЛНИ СТЪПКИ

ОТ КАКВО СЕ СТРАХУВА СИНЯТА КОАЛИЦИЯ – Калоян МЕТОДИЕВ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3782

Posted by on мар. 29 2011. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.