РАСТЕНИЯ, ЖИВОТНИ, ЗАТВОРНИЦИ…

Микрочипове ще бъдат имплантирани в кактусите Сагуаро, които растат в пустинните райони на САЩ и Мексико. Растението достига височина 15 метра и тегло няколко тона, а животът му продължава до 150 години. Цената му на черния пазар е повече от  хиляда долара. Според авторите на идеята, имплантирането на чипове в кактусите ще позволи да се картотекират растенията и да се следят при кражба.

В Калифорния всички пуми, които живеят на територията на щата, от няколо години са снабдени с чипове и службата за контрола им следи 24 часа за местонахождението им. Мотивите пак са благородни – защита на големите котки и на хората от котките. Преди две години обаче, диспечери от системата гледаха мигащите точки на екрана, докато една пума разкъса до смърт колоездач в околностите на Лос Анджелис.
Във Флорида от години тече дебат за поставяне на чипове  в криминално проявени и в тях да са записани досиетата им, белези, наклонности и друга необходима за контрол информация. Растения, животни, затворници…
Оттам до поставянето на микрочипове във всички хора е само една крачка.


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

ЩЕ СМАЖАТ ЛИЧНОТО В ИНТЕРНЕТ

КАКВО НИ ПРЕДСТОИ СПОРЕД ЖАК АТАЛИ

ЧУЖДИ РАБОТНИЦИ – НАШИ ПРОБЛЕМИ

ЕВРОПА СТАРЕЕ ЛИ, СТАРЕЕ

АЛБАНСКАТА ИДЕЯ В КРИЗА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1631

Posted by on ное. 3 2008. Filed under Утре. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.24997 лв
 CHF =  1.73098 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18533 лв
100  RUB =  2.56485 лв
 USD =  1.72017 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.