РАДИКАЛНИ ИСЛЯМИСТИ СА ПОСЕЩАВАЛИ БЕЛИЯ ДОМ

Няколкогодишно проучване осъществено от Разследващ проект върху тероризма (РПТ) установи, че редица радикални ислямисти са направили стотици посещения в Белия дом, където са се срещали с високопоставени чиновници от президентската администрация.

Съдебни документи и други свидетелства показват, че много от тези посетители са членове на групи, които са фасада за Мюсюлманското братство, Хамас и други ислямски военнизирани организации.

РТП са направили своето откритие след като са проучили данните за посетителите на Белия дом. Те са сравнили имената на посетителите с имената от списъка на известните радикални ислямисти. Сред гостите са официални представители на групи, които са:

–          Определени от Министерството на правосъдието като неподведени под отговорност съучастници в терористични разследвания; Сред ислямистките терористични групи са Хамас и Хизбула;

–          Възпрепятствали терористични разследвания като инструктирали последователите си да не съдействат при прилагането на закона;

–          Прокарвали подстрекаващи конспираторски твърдения, че Съединените щати са започнали „война срещу исляма” – основен инструмент за набиране на мюсюлмани, които са се занимават с тероризъм;

–          Постоянно са повтаряли, че много от ислямските терористи обвинени за 11 септември са формирани от американското правителство като част от една анти-мюсюлманска профилна кампания.

 Членове на Съвета за американо-ислямски отношения (CAIR) са посетили Белия дом най-малко 20 пъти от началото на 2009 година. През 2008 CAIR е картотекирана неподведени под отговорност съ-конспиратори в най-големия случай за терористично пране на пари в американската история – случаят с фондация „Свещена земя”, при който 5 официални лица бяха признати за виновни за опериране с пари на Хамас.

 Американският районен  съдия Йорг Солис по-късно постановил, че „Правителството е дало достатъчно доказателства за установяването на връзката” между CAIR и Хамас. През 2008 ФБР на практика прекратява всички контакти с CAIR заради връзките му с Хамас.

 През януари 2004, Хусам Айлоуш, изпълнителен директор на офисът на CAIR в Лос Анджелист, публично защити палестинските терористичните атаки в коментар през студенти мюсюлмани в Калифорнийския университет, като обяви, че терористите са упражнили „легитимното си право” да се защитят срещу израелската окупация.

Айлоуш, който беше делегат на Националният конгрес на демократическата партия през 2012 година в Шарлот, Северна Каролина, определи Съединените щати като контролирани от израелските интереси.

 На банкет на CAIR в Сан Диего през 2008, то си представял „Америка, която уважава и цивилизова религията. Това е Америка, която е свободна да действа въз основа на своите ценности, а не на интересите на което и да е чуждо лоби”. През 2004 той каза, че войната срещу тероризма се превърна във „война с мюсюлманите”. Айлоуш е бил най-малко на две срещи в Белия дом.

 Данните показват, че Айлоуш се е срещал с Пол Монтейро, зам.директор ма отдела за обществени ангажименти на Белия дом, на 8 юли 2011 и Аманда Браун, асистент на директора по политическите въпроси на Белия дом – Патрик Гаспард, на 6 юни 2009.

 Според сигурни източници, Монтейро е човекът на Белия дом за секретна връзка с CAIR, особено с Айлоуш. От РПТ са научили, че от книгата за гости на Белия дом изненадващо липсват три срещи на Айлоуш с двама други високопоставени чиновници.

 Луай Сафи, бивш изпълнителен директор на Ислямското общество на Северна Америка, е посетил на два пъти Белия дом – задушевна среща с Пол Монтейро на 29 юни 2011 и на 8 юли 2011.

 Сафи е засечен през 1995 година от ФБР, когато гласът му е прихванат при записан телефонен разговор с днес осъдения палестински ислямистки джихадистки лидер – Сами Ал Ариан.

 По време на този разговор в Ал Ариан, Сафи е изпълнителен директор на Международния институт на ислямската мисъл, организация обявена извън закона и фигурираща във вътрешните документи на Мюсюлманското братство като една от най-важните фасадни групи в Северна Америка.

Сафи пише и за сп. Middle East Affairs, издаване от Обединената асоциация за изследвания. Тази група е основана от заместник политическия лидер на Хамас – Муса Абу Марзук и е част от подкрепящата Хамас мрежа наречена „Палестински комитет”.

Сафи многократно е изразявал разбирането си за първопричините, които провокират тероризъм: „Тероризмът не може да бъде преборен… като се пренебрегват неговите корени. Първата стъпка… е да се изучат условията, които отключват гнева, фрустрацията и отчаянието, което води до повечето терористични атаки.” Той, също така, определи палестинските терористи като „борци за свобода”.

Есам Омейш, бивш председател на Мюсюлманското братство – създател на Американското мюсюлманско общество, е посетил три пъти Белия дом.

През 2000, Омейш лично е наел терориста Ануар Ал Аулаки за имам в джамията Дар ал Хиджра. Според РПТ, повече терористи от 11/9 са свързани с тази джамия, отколкото с която и да е друга в Америка.

Омейш официално обяви съжалението си за израелската въздушна атака, при която на 10 април 2004 беше убит основателят на Хамас – шейх Ахмед Ясин.

Стивън Емерсън е изпълнителен директор на „Разследващия проект върху тероризма”. Бил е кореспондент на CNN и главен редактор на  U.S. News и World Report. Съавтор на статията е Джон Росомандо. Статията е публикувана на блога на автора.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=5579

Posted by on ное. 11 2012. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.