Равенство и толерантност по социалистическо -депесарски

Влязоха  в сила  промените в Закона за движение по пътищата. Вторите за последните 6 месеца и не знам вече кои за последните години. Тенденцията е една единствена – санкции докрай. Високи глоби, отнемане на точки, спиране за щяло и нещяло, отнемане на книжки, недомислици  и селективни привилегии.

Резултатът и този път ще е ясен – повече катастрофи, повече главоболия за нормалните шофьори, бюрокрация и нервно напрежение. Нервното напрежение води до катастрофи и смърт.

Това е за нормалните шофьори. Въпросът е как да спрем онези да кажем 5% ненормални. Нали за тях се правят поправките в закона. Как да се спре някой (като с този в BMW-то) да не кара с 200 км/ч и да не се качва върху мантинела или някой (като жената в Перник) да не кара на една бутилка водка. Имате ли отговор на този въпрос? Аз имам: НЯМА КАК. Трябва да им монтирате чипове в главата и да ги следите. С  камери, дрегери, полицаи през 5 метра, проверки, санкции, репресии –  с една дума терор, няма да стане. Тези 5% ще ги има винаги. Защо обаче заради тях трябва да страдаме всички. Ако някой може да ми отговори на този въпрос адекватно, ще призная, че съм сгрешил.

За останалите 95% трябва да се промени философията на движение по пътищата. Повишаване на допустимите скорости, редуването им по правилен начин (не може от 100 км/ч изведнъж да паднеш на 40км/ч), маркировка, места за паркиране (а не само да бумкат платени зони), в закона трябва да се заложи основно на глоби и то нормални и градиращи се поне на 5 степени.

Скандалното в закона е защо автомобилните инструктори, докато са на работа, и за таксиметровите шофьори, когато превозват пътници в населено място не важи правилото да слагат предпазни колани. Те са хората, които се предполага, че са едни от най-добрите шофьори и прекарват най-много време зад волана. След като не им е удобно, значи колана пречи! След като пречи не трябва да е задължителен. Е, питам аз, може ли тези МРЪСНИЦИ , които гласуваха тоя закон да ни разделят на привилегировани и останали. Като в горния пример: заради 5% страдат останалите 95%, а за 5% има привилегии, а за останалите 95% санкции и терор. Ето това са ни народните представители: безмозъчни, арогантни и откъснати от обществото. С полицейщина да решават проблеми. И като видя някой социалист-комунист или депесар да ми говорят за равенство и толерантност ми призлява. Това им е равенството и толерантността.

Трябва да им дадем ОТПОР!


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

Тотален контрол

Камили, камили, немили?

Работата на политиците

ХАСТАР

Пари на вятъра

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=62

Posted by on юни 28 2007. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.