РАБОТНОТО ВРЕМЕ НЕ Е РАБОТА

Вие като мислещ човек как гледате на заглавието? Например един от кардиналните въпроси в публичното ни пространство: За какво взимат заплати депутатите като не стоят на работа?  С неосъзнат инквизиторски порив общественото желание иска едно –  да са там! Така с помощта на медиите и използването на примитивни, защо не и наивни желания, се роди митът – депутатите трябва да стоят в залата! Накрая резултатите от работата им се обвързаха единствено и само с… работното време. Колкото повече си в залата, колкото по-малко отиваш да пикаеш, толкова по-добър депутат си!  Та какво по-хубаво за един мързелив човек, от това да му дадат работа в която единственото изискване за успешност (или поне, за да не е неуспешен) е да си стоиш на мястото. Чудя се как може да се обвърже ефективността на даден депутат със стоенето на работа, изказванията или броя приети закони. Качествата на самите депутати са съвсем отделен въпрос. 

Не от вчера управляващи и пишман лидери хвърлят в лицето на жадната публика заклинания. Вземат се решителни мерки – карти, биометрични данни, КПП-та… Е,и? Хранят обществения организъм със сочни популистки мръвки, вместо да си кажат истината. 

Политическата работа е творческа. Създаването на закони не е чиновничество – да завиваш гайки от 9 до 5. Опасно е послушанието и безличността да заменят креативността и инициативата. 
 
Митове се разбиват много трудно, почти невъзможно. Но трябва да се борим с това яление на съвременността. С поредица лъжи като „войната по пътищата”, „борецът с корупцията”, „имаме прекалено много партии”, „трябват още пари за здравеопазване” и т.н.
 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ЧЕРВЕН КОНЕЦ НА РЪКАТА – ТРАДИЦИОННО ИЛИ МОДНО? Мария САШЕВА

ИМАТ ЛИ ГЕРБ ОБЕЦА НА УХОТО? Калоян МЕТОДИЕВ

АТАНАС РУСЕНОВ: ЗА УЕДРЯВАНЕТО НА ЗЕМЯТА В БЪЛГАРИЯ НЯМА АЛТЕРНАТИВА

ПРОГРАМАТА НА СИНЯТА КОАЛИЦИЯ: ЛЕВИ, ДЕСНИ, ФОКУС-МОКУС -Вл. КАРОЛЕВ, В. КАРАИВАНОВ

НАЙ-НЕИЗГОДНИЯТ СЦЕНАРИЙ ЗА ПЪРВАНОВ СЛЕД 5 ЮЛИ 2009 – Борислав АНГЕЛОВ

КАК ГЛАСУВАХА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА НА ИЗБОРИТЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ – Венелин Цачевски

ЕВРОПЕЙСКИ ИЗБОРИ ПО БЪЛГАРСКИ – Любима ЙОРДАНОВА

ПОТЪПКВАНЕТО НА СИМВОЛИТЕ ИЛИ ЗА ПОЗОРА НА ДЪРЖАВНОСТТА У НАС – Калоян МЕТОДИЕВ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2430

Posted by on авг. 14 2009. Filed under Анализ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.2467 лв
 CHF =  1.69527 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.22562 лв
100  RUB =  2.65657 лв
 USD =  1.68926 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.