Работата на политиците

Над село Калековец в Пловдивко мина смерч. Срути няколко къщи и си замина. Естествено трагедията за хората е огромна. Имаме и новина и веднага “долетяха” телевизионни екипи да отразяват от мястото на инцидента. Разнасят се хубавите репортерки напред назад сред отломките, а нещастните хорица се вайкат и оплакват съдбата си.

И Коритаров, който е там, ги пита имат ли застраховки. Е, те нямат и си казват. И после пострадалите от Калековец правят предложение пред милионната аудитория. Да се въведат задължителни застраховки за жилищата, които да се плащат заедно с данък сгради. Болката си е болка, но не трябва заради момента да загубим здравия си разум. Неизброим стана списъкът на задължителните неща за плащане от земята, през осигуровките, жилищата та чак до колата. Накрая няма да има смисъл от пари. Да стане като в Северна Корея. Работиш и всичко заминава по задължителните графи. Бележки ще издават някакви за театър, храна и дрехи.
В отчаянието си от стихии, престъпност и корупция понякога хората губят чувство за реалност. Работа на политиците (тия новите, при старите е обратното) е да стоят здраво стъпили на земята и да не губят посоката. Иначе лошо!

ПОСЛЕДНИТЕ 5:

ХАСТАР

Пари на вятъра

Евтин популизъм или безмозъчност

Местата за евродепутати с 12 по-малко от апетитите на партиите

Крачка

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=56

Posted by on май 24 2007. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20715 лв
 CHF =  1.72032 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.19559 лв
100  RUB =  2.52667 лв
 USD =  1.66638 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.