ПЪТИЩА КЪМ КАТАСТРОФАТА

Пенсионираният кубински комунистически лидер пусна серия от свои писма с разсъждения за политическите процеси в света.
 
Тези мои размишления могат да са написани днес, утре или който и да е друг ден без риск да бъдат сбъркани. Нашият вид се сблъсква с нови проблеми. Когато преди 20 години, на конференцията на Обединените нации за околната среда и развитието в Рио де Жанейро, казах че видът ни е застрашен от изчезване, имах по-малко причини от днес да предупреждавам за опасността, която виждах може би 100 години напред. По онова време шепа лидери на най-силните страни се разпореждаха със света. Те аплодираха моите думи просто от любезност и спокойно продължиха да копаят за погребението на вида ни.

Изглеждаше, че на нашата планета царува здравият разум и реда. За момент, икономическото развитие, подкрепено от технологиите и науката, изглеждаше като Алфата и Омегата на човешкото общество.

Днес всичко изглежда по-ясно. Дълбоките истини излизат на повърхността. Почти 200 държави, по общо мнение независими, основаха политическата организация, която на теория има за задача да управлява съдбата на света.


Приблизително 25 000 ядрени бойни глави в ръцете на съюзници или врагове са готови за защитят променящия се световен ред, според интереса или необходимостта, като фактически свеждат правата на милиарди хора до нула.
 

Няма наивно да обвинявам Русия и Китай за развитието на този вид оръжия, след чудовищното масово изтребление в Хирошима и Нагасаки, заповядано от Труман през август 1945 след смъртта на Рузвелт (април 1945).

Нито ще отричам Холокоста, който доведе до смъртта на милиони деца и възрастни, жени и мъже, най-вече евреи, цигани, руснаци и други народи, които станаха жертви на нацизма. Поради това мерзката политика на тези, които отричат правото на съществуване на палестинците е отвратителна.

Има ли случайно някой, който да си мисли, че Съединените щати ще са в състояние да действат независимо, за да се предпазят от неизбежната катастрофа, която ги очаква?

След няколко седмици обещанието президента Обама да събере 40 млн. долара за предизборната си кампания само ще покаже, че валутата на страната е загубила своята стойност и че САЩ, със своя необичайно нарастващ дълг (близо 20 квадралиона), живее от парите, които печата, а не от тези, които произвежда. Останалата част от света плаща за това, което те харчат.

Нима някой вярва, че кандидатът на демократите ще по-добър или по-лош от своите републикански врагове: независимо дали се наричат Мит Ромни или Рик Санторум. Светлинни години делят тези три типажа от Абрахам Линкълн или Мартин Лутър Кинг.

Нечувано е да се види толкова технологично могъща нация с толкова лишено от идеи и морални ценности управление.


Иран няма ядрени оръжия. Той беше обвинен, че обогатява уран, който служи за ядрено гориво или компонтента за медицински цели. Който каквото иска да казва, но притежанието му не е равнозначно на производството на ядрено оръжие. Дузина страни обогатяват уран за енергийни нужди, но той не може да бъде използван за направа на ядрено оръжие без предварителен и много сложен пречистващ процес.

Обаче, Израел, с подкрепата и сътрудничеството на Съединените щати, си направи ядрено оръжие без да информира или да се съобрази с който и да е. Без да признават за тяхното съществуване, те имат стотици от тях. За да спрат разработването в съседните арабски страни, те атакуваха и разрушиха реакторите в Ирак и Сирия. Те обявиха намеренията си за атака и разрушение на производствените центрове за ядрено гориво в Иран.

Международната политика се върти около тази важна тема в този сложен и опасен район на света, откъдето се произвеждат и доставят повечето енергийни ресурси, които движат световната икономика.
Селективното премахване на най-известните ирански учени от страна на Израел и техните съюзници от НАТО, стана практика, която води до омраза и чувство за мъст.

Израелското правителство открито заяви своето намерение да атакува атомната централа на Иран, където се обогатява уран и правителството на Съединените щати инвестира милиарди долари в изработването на бомба за тази цел.

На 16 март 2012 Майкъл Чусодовски и Финиън Кънингъм публикуваха статия, която разкрира, че „Висш генерал от Военновъздушните сили на САЩ е описал най-голямата конвенционална бомба като „фантастична” за военнен удар срещу Иран. Подобен красноречиев коментар за оръжие за масово унищожаване е направен в същата седмица в която президента Барак Обама предупреди да не се говори на ангро по въпроса за война в Персийския залив. „… Хърбърт Карлизъл, заместник началник на операциите в Американските военновъздушни сили…, добави, че най-вероятно бомбата може да бъде използвана за атака срещу Иран заповядана от Вашингтон.”

МВБ (известна още като Майката на всички бомби) е конструирана да пробива 60 метра бетон преди да се активира заряда й. Смята се, че това най-голямото конвенционално оръжие (не ядрено) в американския арсенал.


„Пентагонът планира процес на мащабно унищожение на иранската инфраструктура и масирани цивилни жертви, чрез комбинираното използване на тактически ядрени бомби и чудовищни конвенционални бомби с гъбообразни облаци.

Моля читателят да ме извини за сложни военен жаргон.

Както някой може да забележи, подобни сметки се правят заради хипотезата, че иранските военни сили, които наброяват милиони мъже и жени, добре известни с религиозната си отдаденост и бойни традиции, ще се предадат без един изстрел.


През последните дни иранците виждат как американските войници окупират Афганиста, само за три седмици, уринират върху телата на убити афганистанци, палят копия на Корана и убиват повече от 15 беззащитни граждани.

Нека си представим американските войски, които хвърлят бомби по индустриални предприятия, с възможност да пробият 60 метрова стена от бетон. Подобно нещо никога не е измисляно или осъществявано.

Не е необходимо повече, за да се разбере сериозността на подобна политика. В този случай хората ще бъдат безжалостно доведени до катастрофа.

Ако не се научим както да разбираме, ние никога няма да се научим как да оцеляваме.

Колкото до мен, аз нямам и най-малкото съмнение, че Съединените щати са на път да извършат и поведат човечеството към най-голямата грешка в неговата история.


21 март 2012

http://en.cubadebate.cu/

 
 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

СЛЕД ФРАНЦИЯ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ЛИКВИДИРА ДУМИТЕ „МЪЖ” И „ЖЕНА”

БРИДЖИТ БАРДО: ОБИЧА КУЧЕТА И МРАЗИ МЮСЮЛМАНИ

ПОДТИКВАНЕ, ПОДТИКВАНЕ – ЕТО ГИ И ГЕРМАНЦИТЕ – проф. Питър САУНДЪРС

НИКОГА НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙТЕ НА ЧИСЛАТА ДАВАНИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТОДжон СТОСЕЛ
 

РУСИЯ ЗАЕМА ПОЗИЦИЯ ЗА БОРБА С АМЕРИКА В СИРИЯКон Коулин
  

КОЙ НИ Е УПЪЛНОМОЩИЛ ДА ОПРАВЯМЕ СВЕТА? – Патрик БЮКЯНЪН
  

ИСЛЯМИСТИТЕ СЕ УСТРЕМИХА КЪМ ВЛАСТТА В ХОЛАНДИЯ – Вадим ТРУХАЧЕВ
 

ПО-ВНИМАТЕЛНО С ЕКСПЕРТИЗИТЕ – Марко Марков

ЗАЩО БРИТАНИЯ ТРЯБВА ДА УХАЖВА МЛАДИТЕ ТУРЦИ – Хари РЕЙД 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4390

Posted by on мар. 30 2012. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.