“Пътеките” в “Пирогов”

След шофьорите, учителите, зърнопроизводителите дойде ред и за стачка на лекарите от “Пирогов”. Няма две мнения за мястото на Пирогов в структурата на здравеопазването. Смущава ме едно от исканията, а именно за неизплащане на средства за положен труд по клиничните пътеки. Искам да споделя една такава “пътека” извървяна от един мой познат.

След претърпян инцидент с моя познат отидохме в “Пирогов” и той получи спешна помощ. Тя беше професионална и точна като диагноза и лечение. Учудването последва, когато му назначиха 5 изследвания, като му взеха и личната карта. На въпросът: Защо я вземат? Отговорът бе: че може да не проведе изследванията и те няма да получат пари по “пътеката”.  След като минахме през кабинетите, отидохме на регистратурата, за да заплати по 3 лева на ден за легло, въпреки че всички знаехме, че потърпевшия няма да остане в лечебното заведение. След това му дадоха консултация какво да прави вкъщи, рецепта за медикаменти и указания кога да дойде. На път за дома се учудихме. Оказа се, че сме мислили за едно и също нещо – като е фиктивно в болничната стая, то как се изписват и къде отиват лекарства, храна и другите консумативи по време на “престоя” в “Пирогов”. Каква е тази “пътека”? Всички в болницата знаят за тази схема, която отдавна се е превърнала в практика. Мисля си и другите искания на стачкуващите ли са подобни? Кого мамим?

Методи Славчев

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=481

Posted by on юни 14 2007. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.