ПРОМЯНА В СТАНДАРТА ИЛИ ЧЕРНА СТАТИСТИКА

Или трябва да се промени стандарта ни на живот, или черната статистика с броя на българите емигранти, ще се превърне в настоящ проблем. Този извод може да се извади от данните, че един на всеки седем нашенци е готов да емигрира в търсене на по-добра работа. Изследването е направено от международната компания за човешки ресурси "Менпауър" сред 757 работодатели в пет района на страната – София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе. Според експерти резултатите щели да бъдат много по-стряскащи, ако се включат и региони с голяма безработица. "Демографската структура на България е една от най-лошите в Европа, не достигат висококвалифицирани работници. И сега има работни места, които остават незаети, защото няма хора, които да отговарят на съответните изисквания. В същото време образованието не подготвя търсените кадри. Дефицитът е най-голям сред техническите специалности, инженери в специфични области, IT-специалисти, мениджъри, медицински работници – лекари и сестри.

Ако тази тенденция се запази, след време в страната ни ще живеят не само роми /каквито са демографските прогнози/, а компания ще им правят необразовани хора и пенсионери. Това ще е България, ако нещо не се промени през следващите няколко години. Истината е, че всяко правителство печели изборите най-вече с обещанието, че ще върне младите хора в страната или поне, че ще спре това изтичане на мозъци. Това не се случва вече 20 години. Ако американците махнат и визите в скоро време, текучеството не само към Европа, но и към страната на неограничените възможности, ще е неизбежно.

Ясно е, че трябва не само да се говори и да се изнасят черни статистики във всяко едно направление, а и да се действа. С други думи който, каквото обещал да го спазва – като не, да идва следващият. Дано само този кръговрат не продължи още 20 години, тъй като статистиката за бъдещето ще се превърне в официален факт. И за промени тогава ще е твърде късно.
 


ПОСЛЕДНИ
СТАТИИ:

АЛЛАХ АКБАР ВЕЧЕ И В СОФИЯ

ТАВАНЪТ НА КОМПЕТЕНТНОСТ НА УПРАВЛЯВАЩОТО МНОЗИНСТВО СТИГА ДО ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА

ОТ НЕБЕТО ИДВА ХИМИЯ – СКРИТА ИСТИНА ИЛИ ЯВНА ЛЪЖА

В ДЕНЯ НА ОХРАНИТЕЛЯ* ПЪРВАНОВ СТАРТИРА НОВО ОФ

ПРАВИТЕЛСТВОТО ГУБИ ПОСОКАТА

ИЗВИНЕНИЕ ЗА ЕДНА ЗАБЛУДА

ВДИГАНЕТО НА ОСИГУРОВКИТЕ Е ПИРОН В КОВЧЕГА НА ИКОНОМИКАТА

ПРОБУЖДАНЕ

НАЙ-ЧЕСТАТА ПАЦИЕНТСКА ПЪТЕКА – ОСИГУРОВКА, ДОПЛАЩАНЕ, РУШВЕТ, ЛЕКАРСКА ГРЕШКА

НЕНУЖНАТА ПИСТА

ОТ НАЙ-ДОБРЕ ОХРАНЯВАНАТА ЮЖНА ГРАНИЦА В ИЗТОЧНИЯ БЛОК ДО РАЗГРАДЕНИЯ ДВОР НА ЕВРОПА

3 ПРОБЛЕМА НА РЕДА В СОФИЯ – ТАКСИТА МЕНТЕ, ПРОСЯЦИ, МАГРИСТРАЛНИ
ПРОСТИТУТКИ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3514

Posted by on дек. 8 2010. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.