ПРОМЯНАТА НА КЛИМАТА ДОВЕДЕ ПАПАГАЛИ В ЕВРОПА

Папагали, които живеят в тропическа Африка и Азия започват трайно да се заселват в Европа. Учените все още не могат да кажат със сигурност, коя е причината за появата на тропическите папагали на „стария континент“: миграция или „бягство“ от клетките. Но те са категорични в едно, „интеграцията“ на тези екзотични птици в европейското пернато общество е възможна благодарение на затоплянето на климата, както и на заложената в гените им способност да се приспособяват към студа. Първоначално пернатите заселват Близкия изток, а оттам започват да се прехвърлят в Европа. Сега жителите на Марсилия, Гранада, Кьолн, Брюксел, Амстердам и дори мъгливия Лондон постепенно свикват с тяхното присъствие в паркове и гори. Брюкселската популация тропически папагали вече е достигнала 5-6 хиляди екземпляра. Голи охлюви от Африка вече нападнаха Швеция.
Нищо чудно след десетина година във водоемите на Европа да има крокодили, горите да се напълнят с хиени, а блатата с маларийни комари.

По информация на БГНЕС


ПОСЛЕДНИТЕ 5: 

РАСТЕНИЯ, ЖИВОТНИ, ЗАТВОРНИЦИ…

ЩЕ СМАЖАТ ЛИЧНОТО В ИНТЕРНЕТ

КАКВО НИ ПРЕДСТОИ СПОРЕД ЖАК АТАЛИ

ЧУЖДИ РАБОТНИЦИ – НАШИ ПРОБЛЕМИ

ЕВРОПА СТАРЕЕ ЛИ, СТАРЕЕ

 

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1698

Posted by on ное. 18 2008. Filed under Утре. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21044 лв
 CHF =  1.72899 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.20773 лв
100  RUB =  2.50532 лв
 USD =  1.66185 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.