ПРОМЕНИ ЛИ?

Ние българите, всъщност сме за статуквото. И в политиката, и в бита си. Макар непрекъснато да говорим за промени, и най-парадоксалното – надяваме се на тях, но случат ли се – надигаме вой до небето. Не ги одобряваме.

   
За какво ми е думата? Преди дни само Държавната комисия по енергийно и водно регулиране, вероятно под натиска на недоволни граждани, отмени една изпитана в Европа практика – 3 месечното отчитане на електроенергията.
   
В някои европейски страни изравнителните сметки са на полугодие, дори на година (Германия). Но не, ние си искаме инкасаторите пред електромерите всеки месец. Няма да ги храним в аванс и това е. Клиентът винаги има право! Как така монополисти ще ни налагат правила?
   
А дали някой се е замислил макар и за миг откъде, примерно ЧЕЗ – Електро България  ще вземе заплатите за 400-те инкасатори, които трябва наново да бъдат назначени. На този въпрос може всеки да си отговори сам.
   
А при това плащането на база е познато у нас – ВиК изравнява сметки на 3 месеца, Топлофикация на 12 месеца. Защо ние гражданите не поискаме и те да ни се отчитат всеки месец, а прилагаме двойни стандарти.
   
Обясението мисля е в една обикновена хартийка – т.нар. месечна сметка, която от ВиК и Топлофикация ни изпращат всеки месец.
   
А ЧЕЗ – Електро България , след като са спестили тези хартийки да му мислят. Не издържаха три месечния изпит пред обществото и това си е.
   
Лично аз съм на позицията на извънредно популярния защитник на потребителите г-н Кърлев, който в случая е от другата страна на барикадата: въведеното тримесечно отчитане е една добра практика и рано или късно тя отново ще се възприеме.
 


 
ПОСЛЕДНИТЕ 5: 

ИСТОРИЯ ЗА ЖАБИ

ВЛАДИМИР ШОПОВ: ИЗПРАВЕНИ СМЕ ПРЕД ВЪПРОСА ЗА СУБЕКТА НА ПРОМЯНАТА

„ШВЕДСКИ” ПЛУЖЕК И „БЪЛГАРСКИ” СМОКИНИ

САЩ Е ГЛОБАЛЕН АГРЕСОР

ЗЕЛЕНИТЕ ИЛИ ГРИЙНИЗЪМ / ТЕМА4/

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1574

Posted by on окт. 17 2008. Filed under Анализ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.