„ПРОЗРАЧНО” УПРАВЛЕНИЕ В ДОБРИЧ

2 ПРИМЕРА ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ В ГРАД ДОБРИЧ
Целта на задачата е да се разбере дали наистина има разлика от хората, които ни управляват сега и евентуално от хората, които евентуално ще ни управляват след няколко месеца. Защото съм повече от сигурен, че част от общинските съветници на ГЕРБ в Добрич ще участват в листите за народни представители. Та за какво иде реч? През изтеклата седмица се проведе поредното събрание на  Общинския съвет в града ни. Една от точките бе докладна записка за избор на управител на ДКЦ – I за срок от 3 години. Комисията определи за победител д-р Веселина Комарева, която изпълнява тая длъжност до момента на конкурса. До тук добре. От мотивите на комисията разбираме, че тя е представила най-добър план за развитие на лечебното заведение. Само, че има няколко смущаващи факта от доскорошното и управление.

1.Нагласен конкурс с условия, които противоречат на нормативните изисквания за отдаване на помещение на съпруга й за оптичен магазин. Тук се стига до поредица от решения на предходния общински съвет за нови процедури, които д-р Комарева не изпълнява.
2.Започнат нецелесъобразен ремонт на сградата за чиито финансови параметри дори не знаят от общината.
3.И не на последно място за источване на Здравната каса чрез отчитане на фиктивно пролежали болни в Диагностично-консултативен център –І, за което болничното заведение е наказано с 5000 лв.
Въпреки всички тия неща д-р.В.Комарева е преизбрана за управител с гласовете на съветниците от ГЕРБ.
Следващата докладна записка е за сключване на споразумение за изплащане на обезщетение за причинена имуществена вреда на Община град Добрич. На 14.01.2009 г. се срутва залата по вдигане на тежести. Причината да се стигне до фаталния край се дължи на обстоятелството, че в опасна близост до спортния обект от месец се извършват строителни дейности. Според проекта въпросният терен, чийто концесионер е фирма “Изида”, в която дялово участие има председателят на Постоянната комисия “Спорт и младежки дейности” към Общинския съвет – Добрич Младен Матеев, е предвидено изграждането на възстановителен комплекс с хотелска част. Независим лицензиран оценител, нает от община Добрич, е изготвил пазарна оценка на имота в размер на 45 490 лева. В същото време управителят на “Изида” ООД Младен Матеев приема да заплати обезщетението, но според него пазарната оценка е завишена и предлага сумата от  29 500 лева. Да не говорим, че тази оценка е само за сградата. По думите на треньора в клуба Божидар Божилов под руините на сградата са били затрупани 6 комплекта щанги, чиято стойност е над 30 хил. евро. Освен това вътре е имало допълнително оборудване, уреди, пособия и екипировка. Така се стига до докладната и се дава право на общинските съветници да решат в коя полза да отсъдят. Но по решение на Общинския съвет докладната на кметът на Добрич Детелина Николова за  обезщетението, което “Изида” трябва да заплати на общината за нанесените имуществени вреди, за срутването на спортната зала на клуба по вдигане на тежести, отпада. Причината е, че това е административно нарушение, общинския съвет не е страна, а кметът трябва да вземе решение за размера на обезщетението. Как не са се съобразили с това тия, които подготвят споразумението остава загадка или се е знаело, но са искали да мине в нечия полза, но разбира се  това са само догадки. Така сега топката е в полето на кмета. Кой интерес ще защити на своя съпартиец или общината?
Това са само 2 щриха от управлението на ГЕРБ в гр.Добрич. Разлика от предишни управления е трудно да се намери.  Разбитите и разкопани улици си остават емблема на града. Глутниците  с кучета в централната градска са заплаха за много наши съграждани. Ако това ще е новото управление на България –  мерси. Защото както управляваш общината така ще управляваш и страната.
 
 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

БОРБА НА ЖИВОТ И СМЪРТ… – Калоян Методиев

А ЗАКОН ИМА, ПРОЧЕТЕТЕ ГО!

ПИРОВА ПОБЕДА ЗА КОСТОВ И ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА „ВТОРА СИНЯ ПИСТА”– Добри БОЖИЛОВ

КОНТРОЛЪТ НЯМА ДА ПОМОГНЕКалоян МЕТОДИЕВ
 
 

КАБИНЕТЪТ СТАНИШЕВ – ОПОЗИЦИЯ В 40-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ 7:0 – Борислав АНГЕЛОВ

БЛОГЪРИ ЗАЩИТАВАТ ПРАВОТО ДА СЕ УРИНИРА НА ПУБЛИЧНИ МЕСТА

АНТИКОРУПЦИОННИТЕ МЕРКИ НА БЪЛГАРИЯ СА НЕЗАДОВОЛИТЕЛНИ*Тони БАРБЕР (Брюксел)

ЗА НЯКОИ РЕАЛНОСТИ ПРЕД ОБУЧЕНИЕТО НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ В БЪЛГАРИЯ- ДАНИЕЛ ПАНЧЕВ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2186

Posted by on апр. 9 2009. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.