ПРОБУЖДАНЕ

Литийното шествие, организирано от Българската православна църква за да върне вероучението в училище като редовен учебен предмет, се превърна в едно от най-значимите събития в духовния живот на страната ни. Многохилядно множество с духовни и светски лица, както и с обикновени миряни, изпълни огромни столични пространства. Начело на начинанието бе лично Патриарха и софийски митрополит Максим, който отслужи литургия на открито.

Така България стана свидетел на едно от най-големите публични прояви в последните години. С други думи църквата се събуди. След като проспа последните няколко десетилетия, през които главно се занимава със собствените си кавги за имоти, за власт и надмощие, тя показа, че все пак я има. Църквата винаги е била и трябва да бъде един от стълбовете в нашето общество, но никой не може да отрече, че ролята й е толкова отслабнала и тя тотално е изгубила влиянието си.

А хората имат нужда от своята вяра, защото народ без вяра е мъртъв. Но много късно нашите митрополити се сетиха, че „народ без морал е обречен"!. Никога обаче не е късно, човек да се обърне към Бог. Разбира се, по-трудно е да го направиш на 30-40 години, отколкото от най-ранна детска възраст. Защото е важно децата ни да знаят кои са Христос и Дева Мария, как да се кръстят и къде да палят свещи. Кои са празниците ни, традициите, обичаите, нравите ни. Това не значи, че ще ги превръщаме във фанатици /каквато безумна теза веднага се прокрадна/. Напротив. Само се надяваме да ги превърнем в малко по-добри хора, дори от нас самите. 


ПОСЛЕДНИ
СТАТИИ:

НАЙ-ЧЕСТАТА ПАЦИЕНТСКА ПЪТЕКА – ОСИГУРОВКА, ДОПЛАЩАНЕ, РУШВЕТ, ЛЕКАРСКА ГРЕШКА

НЕНУЖНАТА ПИСТА

ОТ НАЙ-ДОБРЕ ОХРАНЯВАНАТА ЮЖНА ГРАНИЦА В ИЗТОЧНИЯ БЛОК ДО РАЗГРАДЕНИЯ ДВОР НА ЕВРОПА

3 ПРОБЛЕМА НА РЕДА В СОФИЯ – ТАКСИТА МЕНТЕ, ПРОСЯЦИ, МАГРИСТРАЛНИ
ПРОСТИТУТКИ

ЖАДУВАНА РЕФОРМА

ГЕЙ ПАРАД В СОФИЯ – ДАДЕНО ПРАВО ИЛИ ТЪРСЕН КОНФЛИКТ

НЕДРУЖЕЛЮБНИ ХОРА, СПЕКУЛАНТИ, ОПЕРАЦИЯ ЧЕРЕША И ЗАЩО
НЯМА
БЪЛГАРСКИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ

ЗАЩО НЯМА КОНЦЕРТ ЗА ВИДИНСКО?

МАЙКА НА 62

ПРЕДУЧИЛИЩНА ПОДГОТОВКА ОТ 4 ГОДИНКИ

НАСИЛИЕТО СРЕД УЧЕНИЦИТЕ – ВРАТА КЪМ УТРЕШНИЯ ДЕН

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3394

Posted by on сеп. 26 2010. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20477 лв
 CHF =  1.71926 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18712 лв
100  RUB =  2.52821 лв
 USD =  1.66072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.