ПРИЯТЕЛКИТЕ И СЕРИОЗНАТА ВРЪЗКА….

Винаги съм мислила, че приятелството е висша форма на доверие, разбиране и обич между хората.

Компромисите, взаимната помощ, толерантността са само част от това, което „си разменяме“ с истинските приятели. И то безвъзмездно! Няма защо да търсим обяснение и логика за това „кой колко взел и дал“, ако познаваме истински човека до себе си и му се доверяваме за всичко, което ни се случва и вълнува.

Обикновенно истинските и здравите приятелства се зараждат в детските години. Децата са до болка искрени и създават най-безкористните отношения помежду си. Трудно можем да оспорим факта, че, когато сме възрастни, отношенията ни с хората се изграждат основно върху интересите и общите цели. Именно затова, най-искрени оставаме с тези, които познаваме от дълги години и отношенията ни са преминали през изпитанията на времето и драмите на порастването.

В живота на всички жени настъпва моментът със срещането на „специалния човек“ – този, в който истински се влюбваме и осъзнаваме, че с него бихме прекарали живота си. Той вече няма нищо общо със свалките и мимолетните връзки, а е човек, който истински обичате.

Странно, но точно в този етап настъпват преломни моменти в отношенията с приятелките. Чисто физически няма, как да прекарваме толкова време с тях, колкото сме можели преди. Ако можеше да се клонираме, щеше да е добре, но природата не ни е дала тази възможност. Затова трябва да започнем да се разкъсваме между семейния (обвързания) живот и приятелската компания, така че всички да останат доволни и ние да се чувстваме комфортно.

За съжаление, ако сте чувствителни, трудно може да останете незасегнати в тази ситуация. Причината? – Винаги ще се намери някой, който да ви намекне, че нямате достатъчно време за него, че сте се променили, че нещо не ви е наред. Започвате да виждате най-близките си приятелки как се отдалечават от вас и колкото и да искате да спрете този процес, трудно успявате. Странно, но необвързаните момичета понякога са нетолерантни към приятелките си, които имат сериозна връзка. Забравят, че имате по-малко време не само за тях, но и за всичко друго. А освен времето, вие сте ангажирана и емоционално с човека до вас, което означава, че не можете да игнорирате отношенията си, дори когато сте само в женска компания.

Щом не сте част от лудите купони и свалките с интересни мъже, ставате по-скучна и не толкова търсена компания. По-рядко ви споделят щурите истории и ако се дистанцирате от тях, ви набедяват за „апатична“ или „незаинтересована“. Започвате да гледате отстрани живота на компанията, от която до скоро сте били важна част. Нерядко момичетата в подобна ситуация изпадат в лека депресия, задавайки си въпроса „Защо така се получава, че не мога да имам и двете?“ и несъзнателно обвиняват партньора си за това, че приятелките им се отдалечават от тях. Чувство за самота и обърканост обзема по-чувствителните жени, които не искат да се отдръпнат и да загубят здравите връзки с най-добрите си приятелки.

Ако сте изпадали в подобна ситуация, не търсете проблемите в нечии действия или грешки. Просто има хора, които са егоисти и трудно могат да се зарадват дори на щастието на приятелите си, ако те не са част от него. Когато сте се забавлявали заедно и сте сменяли гаджетата, е имало повод да се интересуват от вашия живот. Сега обаче, вече не се вмествате в дневната програма и не сте достатъчно атрактивна компания. Да си припомним, какво всъщност означава да си приятел с някого. Най-важното е да не поставяш само своето собствено удоволствие и удобство пред това на близкия си. Приятелството изисква жертви, компромиси, всеотдайност. Приятелят ви не е само този, който ви съжалява, когато плачете, а и този, който искрено се радва, когато вие сте щастливи. Ако в един момент от живота ви пътищата и житейските ситуации започнат да се променят, това не е редно да пречи на отношенията ви като приятелки. Истинските приятелки запазват чувствата си, независимо дали някоя е женена и бременна, а другата обикаля клубовете и сменя гаджетата. Няма съмнение, че прекараното време заедно ще стане по-кратко, но това не означава, че ще е по-малко пълноценно и наситено с приятни мигове и разговори.

Запомнете, че приятелството изисква толерантност и подкрепа. Истинските приятелки са емоционално обвързани една с друга и никога не се пренебрегват, когато престанат да споделят една и съща съдба. Ако останете разочаровани от поведението на някои от тях, не забравяйте, че опознаваме близките си цял живот. Нужно е дълго време и всевъзможни ситуации, докато човек прояви всичките си качества. Това важи и за ситуацията със сериозната ви връзка. Приятелките ни винаги трябва да се радват, когато ни виждат щастливи и влюбени. В противен случай това е признак на завист, ревност, егоизъм… А това не са качества, които истинските приятелки проявяват една към друга. Така че освен разочаровани, след подобна ситуация можем да излезем и по-мъдри – вече знаем кой какъв е в нашия живот!


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

ИМА ЛИ ГОДНОСТ ЛЮБОВТТА?

ДА СЕ СДОБРИШ С НЯКОЙ ЧРЕЗ ЗНАКА НА ЗОДИЯТА МУ

НЯКОЛКО ПРИЧИНИ ДА ГО ЗАРЕЖЕШ!

КОИ ЛИ СА 7 – ТЕ НЕЩА, КОИТО ТОЙ НЕ ИСКА ДА ЧУЕ ОТ ТЕБ?

КАКВО „КАЗВАТ” ЦЕЛУВКИТЕ МУ?

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1098

Posted by on май 21 2008. Filed under За любовта. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.