ПРИМКАТА ОКОЛО БЪЛГАРИЯ СЕ ЗАТЯГА – СЛЕД ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ ЗАПОЧНА ДА СТРОИ СТЕНИ ПО ГРАНИЦИТЕ СИ

Stena Turcia

Турция официално започна строителството на двуметрова бетонна стена по част от границата си със Сирия, за да спре нелегалният трафик на хора. Това става само няколко години след като границата там беше премахната поради политиката на отворени врати на Ердоган.

Строителните работи започнаха в предимно кюрдски райони на страната.

Стената ще покрива само част от 900 км. граница със Сирия. Изграждането й е свързано със загрижеността на турската страната насилието от северната част на Сирия да не се прехвърли на турска територия. Отделно от това бежанци, трафиканти и бунтовници преминават безпрепятствено границата в отдалечени райони, като изправят националната сигурност на Турция пред огромни рисковете.  

Страната притежава втората най-голяма армия в НАТО и вече изпрати допълнителни военни подразделения за охрана на границата след като през миналата седмица бойци на Ал Кайда влязоха в сражения с кюрди в град Атма в провинция Хатай.

Междувременно Гърция покри цялата си 12 км. сухопътна граница с Турция със 4 метрова стена, което намали рязко притока на нелегални емигранти към нея. Целият нелегален приток от Близкия изток и Африка в  момента като във фуния се излива през българо-турската граница, което прави България най-уязвимата страна в целия европейски югоизток. На този фон правителството не прави нищо съществено, освен неохотно да проси пари от Брюксел, което по никакъв начин не решава проблема. Обажданията на Атака по темата компрометират взимането на категорично решение. Парламентът е абсолютно делегитимиран и никой не го слуша за нищо. Правителството се бори за оцеляване.

По материали от чуждата преса

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=7001

Posted by on окт. 9 2013. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.