ПРЕСТЪПНОСТТА В ЕС НАРАСТВА

Австрия и Гърция отбелязват голям ръст на престъпността от началото на годината. Австрийците страдат от зачестили улични нападения, обири и джебчийство. В публикации на „Австрия днес” се вижда, че основните извършители са румънски цигани и малолетни. Проблемът е особено наболял във Виена, където темата на моменти измества икономическата криза.

Положението в Гърция също е сериозно. Престъпленията, според вестник Екатемарини са се увеличили с 50%. Същевременно гръцката полиция съобщи, че е нарастнала и разкриваемостта им, като при грабежите е стигнала 37%. Основно места за престъпления остават големите градове и столиците. През 2006 г. 70% от взломните кражби са били регистрирани в Атина, докато за първите 6 месеца на 2009 те са вече 80% за гръцкатата столица спрямо останалата част от страната.
Гръцкият министър на вътрешните работа изнесе данни според които половината от престъпленията в Гърция са извършени от чужденци свързани с грабежи, взломни кражби, изнасилвания и сексуално експлоатация. Според него чужденци са отговорни за 99% от фалшификациите на пари и 96% за фалшивите документи.
 

ПОСЛЕДНИ СТАТИИ

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ПАРЛАМЕНТА НЕ Е ДОМАКИН

БЪЛГАРИЯ СЕ ПРЕДАВА – „НОВО КОСОВО” НАДЕЖДАТА НА БАЛКАНИТЕ

ВАСИЛ ФИЛИПОВ: НЕМИНУЕМО В УСЛОВИЯТА НА КРИЗА СЕ СТИГА ДО НАМАЛЯВАНЕ НА ЦЕНИТЕ НА ГАЗА И ПЕТРОЛА

МЕТОДИ АНДРЕЕВ: ДАНО ДЯНКОВ НЕ Е СЪЩИЯ КАТО МИЛЕН ВЕЛЧЕВ

НЕУЧРЕДЕНАТА ГРУПА НА РЗС В ПАРЛАМЕНТА МОЖЕ ДА СЕ РАЗПАДНЕ

БСП С ПО-МАЛКО ДЕПУТАТИ ОТ ДПСКоментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2428

Posted by on авг. 14 2009. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.